Rècord de calor a Barcelona en desembre

A l'Observatori Fabra del Tibidabo s'ha arribat a una màxima de 20,2 ºC mentre que a la Zona Universitària s'han superat els 21 ºC | En localitats de l'interior s'han fregat els 23 ºC | La bonança continuarà fins a finals d'any

Redacció
16 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:26h
L'anticicló que abraça Catalunya des de fa dies està deixant un desembre molt suau. Les temperatures són molt més altes que les habituals per l'època i aquest dimecres s'ha viscut un dels migdies d'hivern més càlids.

A l'Observatori Fabra de Barcelona, situat a la falda del Tibidabo, s'ha assolit un rècord de calor absolut en un desembre en una sèrie de 100 anys. Concretament, s'ha arribat a 20,2 ºC. La temperatura encara ha estat més alta al centre de la ciutat. A Zona Universitària, per exemple, s'ha arribat a 21,2 ºC.
 

Mapa de màximes d'aquest dimecres Foto: Meteoclimàtic


Les màximes han superat els 20 ºC en moltes poblacions catalanes, com mostra el mapa de Meteoclimàtic. Destaquen els 22,8 ºC d'Alcover, els 21,8 ºC de Riudoms i els 21,6 ºC de la Vall d'en Bas, segons les dades del Servei Meteorològic de Catalunya.
 
Arxivat a