Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

24/06/2020
«Si Catalunya ja és tot un problema, la reivindicació d'una sobirania plena per als Països Catalans significaria, de fet, la fi d'Espanya»
10/06/2020
«Vist amb ulls d'agnòstic, hi guanyaria molt una església catòlica amb dones en llocs de responsabilitat»
27/05/2020
«No pot ser la 'bandera de tots', com hi ha qui pretén, perquè l'ús que se'n fa i que sempre se n'ha fet impedeix que pugui ser vista com una bandera 'nostra'»
13/05/2020
«Serà el moment de conèixer, potser per primer cop, o bé de tornar-hi, després de massa temps, indrets concrets d’aquest territori allargassat que va de Perpinyà a Alacant, amb les illes que comprèn aquest àmbit»
29/04/2020
«Sense cultura no hi ha vida, però la vida de la cultura mereix un reconeixement, un respecte, un agraïment i un tracte, del tot incompatibles amb les mesures impositives que l'afecten de manera tan discriminatòria»
15/04/2020
«En l'univers de la globalització despersonalitzada, sense referents culturals propers, hem de retrobar el goig de tornar a emocionar-nos, distreure'ns, divertir-nos, alegrar-nos amb les nostres cançons tradicionals»
01/04/2020
«A Europa, qui informa del coronavirus són els titulars de Sanitat i la comunitat científica, mentre que a Espanya aquests darrers són sempre minoria, a la vora dels uniformats»
25/03/2020
«El que hauria pogut ser un referent mundial de solidaritat humana, eficiència administrativa i capacitat resolutiva, ha esdevingut, tristament, un espai d’egoisme, desconcert i incompetència»
18/03/2020
«Una monarquia que és el llegat que va deixar el general Franco al seu pare, a la deixa amb la qual el vell dictador assassí va beneficiar el seu pare»
11/03/2020
«És evident que cobrar comissions il·legals no constitueix un acte d'Estat, com no ho és tampoc tenir allò que la premsa anomena 'amigues especials', 'entranyables' o 'amants'»
Pàgina 1 de 48