Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Llicenciat en Filologia Catalana, director de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Autor d'una quinzena de llibres, els darrers títols són: La passió italiana, 2014, Les religions a Catalunya i Història del protestantisme als Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de dos nét i una néta.

12/06/2019
«Cap dels acusats no es penedeix de res i no sols accepten, sinó que reivindiquen, amb força, la seva participació en els fets que es jutgen»
05/06/2019
«Només ens en sortirem si les nostres decisions qüestionen, afecten i condicionen, de forma directa, la seva economia»
22/05/2019
«Potser ja ha arribat el moment de dir que l'independentisme català i la tàctica política no han tingut encara el goig de ser presentats»
15/05/2019
«És com si la Generalitat hagués esdevingut una mena d’institució repel·lent, a la qual ningú no aspira a acostar-s’hi, sinó més aviat a fugir-ne»
08/05/2019
«Potser ja ha arribat l'hora que ens convencem que el lloc més adequat per a un lliri no és en mans catalanes, sinó creixent a sol i serena o a l'interior d'un gerro amb aigua»
01/05/2019
«Catalunya ha parlat i ha rebutjat a les urnes qualsevol amenaça de retrocés i ha apostat, doncs, per tot el contrari»
24/04/2019
"Mentre la causa catalana s'associï a la idea de conflicte català res no es bellugarà fronteres estatals enllà"
17/04/2019
«La voluntat política expressada pel poble de Catalunya a les urnes té un significat inequívoc i caldria que ens expliquessin si és respectat o bé no»
03/04/2019
«No es discuteix de quina manera continuem dintre d’Espanya, sinó si la millor solució per al país és continuar al servei dels interessos de les elits espanyoles»
27/03/2019
«Els nivells elevats de seguiment del judici indiquen prou bé la singularitat excepcional d'allò que realment Espanya jutja»
Pàgina 1 de 43