Autor/a
Francesc-Marc Álvaro

Francesc-Marc Álvaro

Periodista i escriptor

Nascut a Vilanova i la Geltrú (1967). Periodista, escriptor i professor de Periodisme de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Actualment, diputat d'ERC al Congrés. Autor de diversos llibres, entre els quals Assaig general d’una revolta. Les claus del procés català (2019) i Ara sí que toca! El pujolisme, el procés sobiranista i el cas Pujol (2014). Premi Nacional de Periodisme 1994.

15/06/2023

Ara que salto

«Aniré a Madrid i on calgui a defensar la llibertat plena de Catalunya així com els drets i el benestar de les persones»

01/06/2023

El sentit agònic de Sánchez

«Si Sánchez aconsegueix frenar l'onada i pot continuar a la Moncloa, s’haurà galvanitzat. I Feijóo només servirà com a estora per a la coronació d’Ayuso»

30/05/2023

La ideologia d'una victòria

«Trias tenia una intuïció i això ha marcat la seva navegació: a Barcelona un candidat independentista només pot guanyar si no diu gaire que ho és»

18/05/2023

Per necessitat, entusiasme o inèrcia

«Triar els governants locals és una forma de mesurar l’equilibri entre les nostres idees i la nostra experiència més concreta de convivència amb els altres»

04/05/2023

Utopies i generacions

«I si el postprocés no fos el final frustrant d’un recorregut agònic, sinó el pròleg envitricollat però potent d’una etapa nova del catalanisme que encara no podem desxifrar?»

20/04/2023

Una política més intel·ligent?

«La IA no deixa de ser un enorme sistema d’informació que combina dades i patrons, que recrea, però fa veure que crea. Serviria això per al tipus de missió que representa la tasca política?»

06/04/2023

Barcelona com a trofeu

«Les eleccions municipals no són només municipals. Són una mena de primàries de les generals i un laboratori de proves que cadascú fa servir com pot i vol»

09/03/2023

Sortir dels llimbs

«Si alguna cosa ha estat molt present en el nou independentisme és la fe, en un sentit doble: fe en la raó de la pròpia causa i fe en les suposades febleses de l’Estat espanyol»

23/02/2023

La narrativa del Govern Aragonès

«ERC necessita un guió que sigui intel·ligible i que parli d'un futur abastable i concret, no únicament lligat al referèndum pactat i l'amnistia»

09/02/2023

Sumes i restes a Junts

«Barcelona, la capital de Catalunya, té vida pròpia més enllà del procés, però no es pot imaginar sense relacionar-la amb el conflicte de fons que sacseja la nostra societat»

26/01/2023

Autoengany a cavall

«Hi ha una cosa més problemàtica que l’autoengany dels independentistes moguts per la il·lusió de fer un país nou, i és l’autoengany dels centralistes repatanis»

12/01/2023

El retorn

«Si la tornada de Puigdemont triga o no s'esdevé exactament com imaginen a Waterloo, el projecte que avui ofereix Junts es fondrà com un bolado»

29/12/2022

Autoestima, autoodi i relat

«El nou relat dels catalans no estarà enllestit fins que hàgim estat capaços de mirar la zona zero del procés sense tapar-nos els ulls»

15/12/2022

El nou cop de timó

«Durant la transició, es va encunyar l’expressió, “cop de timó”, per no parlar de “cop d’Estat”. Això és el que han intentat aquest dijous el PP i el sector dretà de la magistratura»

El més llegit