Consumidor d'AIMS

«I fa goig veure la ciutat plena de joves amb un instrument com a motxilla. En aquests casos t’imagines el pràctic que és dedicar-se al violí en comptes del contrabaix. O encara millor a la flauta, com vam poder comprovar en el concert del Miracle»

per Joan Roma Cunill, 12 d'agost de 2015 a les 15:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cada any per aquestes dates, volto uns quants dies per Solsona i entorn, aprofitant la convocatòria de l’AIMS. Vaig assistir a un dels concerts a l’auditori de la Sala Polivalent, i tot seguit als assajos per solistes; i diumenge passat vaig anar al concert del Santuari del Miracle. No descarto poder anar a algun altre, tot i que els de les 22 hores, són massa tard pels qui després hem de fer un grapat de quilòmetres per tornar a casa. Aprofito aquestes ratlles per proposar avançar l’hora d’alguns d’aquests concerts. Suposo s’han estudiat els costums de Berga, La Seu, Cardona, i altres, però francament en ple mes d’agost, potser seria millor fer-los a les 7 de la tarda com es fan alguns. Segurament hi assistiria tanta gent o més.

En fi, reconec una sana enveja per la ciutat de Solsona. Que una petita ciutat sigui capaç d’acollir 60 estudiants de música de tot el món, és un repte difícil d’explicar i mantenir, si a banda hi ha professors, ajudants, tècnics,... i familiars acompanyants, en alguns casos, la cosa encara té més mèrit.


I queda clar que la qualitat sempre té premi. És millor organitzar pocs esdeveniments però que tinguin un alt nivell que no pas voler acaparar molt i incidir poc. A cada concert es comprova l’elevat grau d’estudis i assajos de tots els participants, i la plena sintonia que van assumint amb els professors, fins al punt de poder organitzar concerts, amb una preparació de molts pocs dies.

I fa goig veure la ciutat plena de joves amb un instrument com a motxilla. En aquests casos t’imagines el pràctic que és dedicar-se al violí en comptes del contrabaix. O encara millor a la flauta, com vam poder comprovar en el concert del Miracle.

En resum, tinc clar que continuaré sent consumidor entusiasta d’AIMS pels propers anys , tant a nivell de concerts com d’assajos, en els quals es pot comprovar el grau de compenetració entre alumnes, o entre alumnes i professors.

Ànims, doncs, tingueu clar els organitzadors que som molts els amants de la música que us agraïm l’esforç que hi dediqueu. I felicitats a l'ajuntament i a tots els col·laboradors per garantir la continuïtat d’un esdeveniment com aquest, en una petita ciutat de l’interior de Catalunya demostrant que tot i ser petita, pot dur a terme un gran projecte.

 

Joan Roma Cunill
Nascut a Borredà ( Berguedà), l'any 1950. Es llicenciat en Ciències de l'Educació, parla diversos idiomes. Residí 7 anys a Suïssa on compaginà treball i estudis, i on publicà 3 llibres d'ensenyament de l'espanyol per estrangers, per la xarxa d'acadèmies d'idiomes on treballava.

Retornà de Suïssa per encapçalar una candidatura a les municipals de l'abril del 79. Elegit regidor, exercí diversos càrrecs municipals fins l'any 91, en que fou elegit Alcalde, càrrec que continua exercint fins el present, amb majoria absoluta.

A Suïssa fou co-president de Casa Nostra, associació de gent de parla catalana, a la ciutat de Berna, i articulista de la revista Plançó. I amb uns quants altres catalans, fundaren la Assemblea de Catalunya a Suïssa.

Ja a Catalunya, formà part de la Comissió de Festes de Borredà, fins a l'actualitat. S'afilià al Partit dels Socialistes de Catalunya a l'octubre del 79. Elegit Primer Secretari de la Agrupació del Berguedà, l'any 1980, entrà també a la Executiva de la Federació XI, de la qual fou Primer Secretari durant 16 anys.

Candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya, l'any 1986. Exercí de Diputat durant 4 legislatures, i presidí en una d'elles la Comissió d'Agricultura. Ponent de diverses lleis, i articulista en diverses publicacions de la Catalunya Central, ininterrumpidament durant més de 25 anys.

Actualment és President del Consell de la Federació XI (Bages, Berguedà i Solsonés), i Secretari de Política Municipal de la Agrupació del Berguedà i com Alcalde de Borredà, forma part de diverses entitats i agrupacions. També és membre actiu, com a voluntari de Creu Roja.
12/08/2015

Consumidor d'AIMS

03/08/2015

Parlament ingovernable

15/07/2015

Present i futur dels consells comarcals

10/06/2015

Governs en minoria

26/05/2015

L'incert procés

12/05/2015

Les municipals a Solsona

22/04/2015

Terratrèmol polític al Solsonès

07/04/2015

Sobreviure amb 600 euros

25/03/2015

Andalusia, primera prova

10/03/2015

Noves comarques amb grans interrogants

Participació