Un llibre mostra rutes amb raquetes de neu pel Berguedà i el Solsonès

Itineraris per una de les millors zones del sud d’Europa per practicar la modalitat de les raquetes de neu

per Redacció, Solsona | 18 de novembre de 2013 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les zones altes de les comarques del Berguedà i el Solsonès presenten un marc incomparable per a la pràctica de les excusions amb raquetes. Els magnífics paratges amagats enre els grans boscos, els cims paronàmics, les muntanyes d'amables formes, la manca quasi total de perill d'allaus... fan d'aquestes serres prepirinenques un veritable paradís de pau i tranquil·litat, cau d'immillorables excursions.
 
El llibre "Berguedà i Solsonès amb raquetes de neu. 28 excursions" (Cossetània Edicions) de Pako Crestas ens porta per diversos itineraris als rasos de Peguera, la serra d’Ensija, la serra del Verd, el Pedraforca, la serra del Cadí pel seu vessant Berguedà, la serra del Port del Comte, la Tosa d’Alp i Puigllançada amb la serra que s’estàn fins al Pedra Picada i, per últim, a la més baixa serra de Catllaràs, única de tot aquest conjunt que no arriba als 2.000 metres.
 
Els itineraris, que estan classificats segons un barem de dificultat (baixa, mitjana i alta), que té a veure amb el temps de pujada, el tipus de terreny (més o menys accidentat) i el desnivell, inclouen una introducció a cada espai, un mapa, dades tècniques, descripció detallada de l’itinerari i fotografies.
 
A més dels itineraris seleccionats, la guia inclou apunts sobre la climatologia de la zona, consells sobre l’equip que cal portar i sobre comportament en situacions extremes.

L’autor
 
Pako Crestas (Barcelona, 1969) és l’àlies pel qual es coneix l’autor d’aquesta guia. 
Des dels disset anys viu una constant passió pel món de les muntanyes. Profundament enamorat del Pirineu, ha pujat a gran nombre de cims, tant caminant com escalant. Els seus escenaris més freqüents són els Pirineus Oriental i Central, Montserrat i el Prepirineu català (Oliana-Montsec). També ha realitzat diversos viatges per practicar l'escalada i l'alpinisme en diferents serralades del planeta.
 
Ha publicat més de 100 reportatges en revistes especialitzades i ha pronunciat més de 300 conferències-audiovisuals. #ás autor de mapes; guies de muntanyismeisme, d'excursionisme i de platges; llibres d’escalada, un assaig de poesia, i una novel·la autobiogràfica. Més informació sobre l’autor a la web www.pakocrestas.com

 

Participació