Comença el 24è Cicle de Projeccions amb l'avenc Montserrat Ubach

Organitzat pel Centre Excursionista del Solsonès

per Redacció, Solsona | 7 de novembre de 2013 a les 07:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’avenc Montserrat Ubach a la zona coneguda com Torremàs. Dins un cercle es veu la boca superior penjada a mitja paret. Per arribar-hi cal baixar per la canal de la dreta amb un fort pendent

Aquest dissabte, 9 de novembre, a 2/4 de 10 del vespre, el Teatre Comarcal de Solsona acull l'inici del 24è Cicle de Projeccions, amb el video de la Primera exploració a l'avenc Montserrat Ubach, a càrrec de la mateixa Montserrat Ubach.
 
El 1963  tenia lloc al Solsonès un important esdeveniment espeleològic. S'explorava per primera vegada un avenc a Cavallera (Odèn) que, amb més de 200 metres de pous, es convertiria en el més fons de Catalunya i del món en conglomerats. Aquests rècords es mantindrien durant 15 i 20 anys respectivament. Els espeleòlegs que hi varen participar, pertanyents a vuit entitats excursionistes del país, varen decidir batejar-lo en honor a la seva descobridora, avenc Montserrat Ubach.
L'audiovisual ens mostra la primera exploració total a aquesta cavitat, que va durar 33 hores. Ara, després de 50 anys, s'ha digitalitzat, mantenint la banda sonora i les diapositives originals.
Durada: 30 minuts. Entrada gratuïta

 

Participació