Solsona ja és plaça de 9 gràcies als Capgrossos de Mataró

Un altra jornada històrica dels Castellers a Solsona

per Ramon Estany, Solsona, 20 d'octubre de 2013 a les 16:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Moment que s'han aixecat els pilars de benvinguda a la Plaça Foto: Ramon Estany
 
Solsona ha viscut una jornada castellera històrica aquest diumenge al migdia, amb la Diada dels Castellers de Solsona, una diada que els grocs havien preparat amb il·lusió per aixecar dos construccions de 7, acompanyats dels Capgrossos de Mataró i els Margeners de Guissona. A més, els castellers han estrenat escenari, aixecant les seves torres en un escenari més ampli i segur, a la Plaça del Consell Comarcal, sota l'atenta mirada de centenars d'espectadors.

Els amfitrions , han aixecat un doble pilar de quatre en la benvinguda, i en la primera ronda, un 4 de 7 que que ha animat als solsonins, aixecant un 3 de 7  en el segón torn fent que la diada d'avui fos històrica, doncs mai fins ara havien aixecat dos castells de 7 en una mateixa actuació. Els solsonins han acabat amb un 3 de 6 amb agulla. Pel que fa als Capgrossos de Mataró, l’actuació d’aquest diumenge a la capital del Solsonès ha deixat un regust agredolç entre els membres de la colla blava per la “manca de solidesa” en la construcció del Castell segons explica el seu cap de comunicació. Tot i així, s’ha “acomplert l’objectiu tècnicament” que es marcaven els Capgrossos de cara aquest diumenge a Solsona, una plaça castellerament “jove” i que els de la camisa blava han convertit en “plaça de 9” fent-hi el primer castell de nou pisos que hagi vist aquesta població.
Desafortunadament, el 3 de 9 amb folre que han aixecat només ha pogut ser carregat, però ha estat suficient per concedir el diploma a la plaça solsonina. Els blaus, també han descarregat un 5 de 8 i un 4 de 8.
L'altra colla, els Margeners de Guissona, han aixecat un 4 de 7, un 2 de 7 i un 3 de 7 amb agulla.
 
Capgrossos de Mataró Foto: Ramon Estany


M oment que ha caigut el 9 dels mataronins Foto: Ramon Estany

Castellers de Solsona Foto: R. Estany

 
Margeners de Guissona Foto: R. Estany

 

Participació