Solsona commemora el 57 aniversari de la Coronació

per Ramon Estany, Solsona, 8 d'octubre de 2013 a les 08:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Escolania del Claustre Foto: Ramon Estany

Els solsonins i solsonines devots de la Mare de Déu del Claustre, patrona de la ciutat, han tingut aquest dilluns una cita ineludible, amb la commemoració del 57 aniversari de la Coronació de la Mare de Déu.

Els actes s'han iniciat a la una del migdia amb el tradicional Cant de la Salve, al qual hi han assistit un gran nombre d'infants i joves, especialment de l'Escola Arrels, ja que aquest dia celebren la festa patronal. En una capella del Claustre i part de la Catedral plena de gom a gom de joves, l'Himne de la Coronació ha ressonat amb força i joia, acompanyat especialment per les veus de l'escolania del Claustre, dirigides per Josep M Tripiana.
El mateix dilluns al vespre, de nou, un centenar de devots de la Mare de Déu del Claustre s'han tornat a congregar  a la capella per participar en una solemne Vetlla del Claustre, presidida per Mn. Josep Torres, administrador eclesiàstic de la Confraria, Mn. Lluís Tollar, rector de Solsona, i Mn. Lluís Grifell. La cerimònia, nascuda arràn del Cinquantenari de la Coronació, ha consistit en un seguit de pregàries, reflexions i lectures al voltant de la Mare de Déu inspirant-se en els versos de la tornada de l'Himne de la Coronació de la Mare de Déu del Claustre. La solemne cerimònia s'ha clós amb el cant de l'Himne de la Coronació mentres els fidels pujaven al cambril de la mare de Déu per adorar-la.


HIMNE DE LA CORONACIÓ DE LA MARE DE DÉU DEL CLAUSTRE
Perquè heu estat, adorable Madona

sopluig dolcíssim enmig dels esculls,
i us ha estimat, fidel, sempre, Solsona
com la nineta lluent dels seus ulls...
Perquè sou Verge, l'estrella més clara
que ens il·lumina de dia i de nit,
avui al front us posem, Reina i mare,
una corona d'amor infinit.
  Els infants de l'Escola Arrels han omplert la capella en l'acte del migdia Foto: Ramon Estany

Un moment de la Vetlla Foto: Ramon Estany

 

Arxivat a:
Societat, Claustre
Participació