«El ninotaire és la "mosca collonera" dels polítics i el poder»

El dibuixant i coordinador de la revista LA QUERA, Paco Ermengol, va presentar aquest dijous al vespre a Solsona la publicació satírica de Lleida

per Ramon Estany, Solsona | 4 d'octubre de 2013 a les 09:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dibuixant Paco Ermengol, amb el ninotaire solsoní Mia, que també va assistir a la presentació. Foto: Ramon Estany

De la mà d'Òmnium Solsonès, aquest dijous al vespre es va presentar, a la Sala Cultural de l'Ajuntament de Solsona, la revista satírica d'humor i opinió LA QUERA.


Davant d'una dotzena d'assistents, els responsables de la revista, entre els quals, el dibuixant lleidatà d'orígen argentí, Paco Ermengol, van explicar els orígens d'aquesta publicació, nascuda a l'abril del 2012, i que analitza en to crític i d'ironia l'actualitat política i social de Lleida, i a partir d'ara, també una mica més la de les comarques lleidatanes, com el Solsonès.
Ramon Segués, president d'Òmnium Cultural al Solsonès, va iniciar el debat destacant que LA QUERA vol "fer reaccionar a la gent amb el seu punt de vista irònic des de les Terres de Lleida" .

Ermengol va explicar els orígens de la revista, i en el torn de debat, va lamentar "la convivència obscena entre la premsa i el poder" , contra la qual s'hi rebel·la el ninotaire, per què aquest és "la mosca collonera" dels polítics i el poder. També va afegir que els acudits són "una invitació divertida a la reflexió"
Els responsables de la revista van destacar que "tenim molts temes per fer acudits en aquests temps". Així mateix es va subratllar "la independència de la revista LA QUERA" i que els col·laboradors hi són de manera altruïsta.

Finalment, i en clau solsonina, es va sondejar la possibilitat d'incloure alguns temes locals i comarcals, gràcies a algun col·laborador que faria arribar a Lleida els comentaris i les notícies  de la nostra comarca.
 

 

Arxivat a:
Societat, premsa, revista
Participació