Rodríguez celebra la majoria absoluta però no descarta acords puntuals amb el PSC

Algué ha admès que no hauria entès un vot de càstig vers Esquerra perquè "és mereixia una oportunitat"

per ACN/Estefania Escolà, 25 de maig de 2011 a les 00:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El candidat d'ERC i actual alcalde de Solsona, David Rodríguez. Foto: Estefania Escolà


L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, celebra els resultats de les eleccions que li han atorgat majoria absoluta. "No ens ho imaginàvem ni amb els averanys més optimistes", ha assegurat. Tot i això, Rodríguez no descarta acords puntuals amb el PSC "per continuar l'esperit del tripartit de Solsona". L'alcalde ha lamentat els resultats obtinguts pels seus socis de govern: el PSC i El Comú. Segons Rodríguez, el vot útil ha estat el principal motiu que ha provocat la reducció del nombre de vots d'aquests partits. "Lamento que no s'hagi valorat l'acció de govern d'aquestes dues formacions", ha afegit. Per la seva banda, el candidat de CiU, Esteve Algué, ha manifestat que vol fer una oposició constructiva.

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Solsona, David Rodríguez, ha encaixat amb gran satisfacció els resultats aconseguits pel seu partit que, segons ell, "superen de llarg els pronòstics més optimistes". Rodríguez defuig l'expressió de canvi de cicle polític a Solsona. Per ell, "ERC ha sabut ocupar un espai central de la societat solsonina i hem aconseguit transmetre el missatge que volíem".

Tot i haver obtingut majoria absoluta, Rodríguez creu que no hi ha d'haver un canvi en la manera de governar perquè, segons ell, l'última legislatura "ha estat possible gràcies a un govern unit i cohesionat". Per això, a l'agenda d'ERC hi ha un lloc remarcat per "parlar amb el PSC". "Vull mantenir l'esperit del tripartit", ha assegurat.

El Comú, fins ara la tercera força política, ha estat la formació més castigada. Amb 221 sufragis, ha perdut els dos regidors i s'ha quedat fora del consistori. El PSC, per la seva banda, ha obtingut 302 vots que suposen la pèrdua d'un regidor.

"Molt satisfet i alleugit"
El principal opositor de Rodríguez, el candidat de CiU, Esteve Algué, ha assegurat que se sent "molt satisfet i alleugit" per haver aconseguit mantenir els cinc regidors. Algué reconeix el suport majoritari que ha rebut ERC. "L'any passat David Rodríguez va haver de superar una situació molt difícil, trencar-se les banyes i treballar molt", ha admès.

Algué ha admès que no hauria entès un vot de càstig vers Esquerra perquè "és mereixia una oportunitat". El candidat de CiU ha dit que Rodríguez no es mereixia que l'apartessin del govern, "de la mateixa manera que nosaltres tampoc no ens hauríem merescut perdre regidors".

El candidat de CiU ha assegurat que està disposat a assumir una oposició constructiva per solucionar els problemes "reals" de Solsona.

Un futur complicat
L'alcalde de Solsona ha assegurat que la propera legislatura serà complicada. "Estem en un moment complicat, amb molts reptes, i el govern català creu en les retallades i no m'està demostrant una sensibilitat gaire municipalista", ha assegurat.

 

Participació