Ha mort el Dr. Josep Casserras i Solé

per Ramon Estany, Solsona | 9 d'agost de 2013 a les 10:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta nit ha mort el Dr. Josep Casserras i Solé, als 86 anys. Vinculat al teixit cultural i associatiu, fou president de l'Orfeó Nova Solsona de 1968 a 1978, i rebé el primer reconeixement de la comarca i Solsona en el Premi Signum 1997, de la Fundació Francesc Ribalta.
Casserras ha estat un dels darrers metges de capçalera apreciat i valorat a Solsona en els darrers 30 anys del segle passat. El funeral serà dissabte 10 d'agost, a les 17 h, a la catedral de Solsona.


L'acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, Lluís Guerrero i Sala, al discurs HOSPITALS I METGES DE LA CATALUNYA CENTRAL (2009) dedicava entre altres aquestes paraules al Dr. Josep Casserras Solé:
"ha estat un gran metge, estimat de tots, i un bon clínic, format a l’Hospital Clínic de Barcelona com a internista, deixeble estimat del professor Agustí Pedro i Pons i reconegut en els cercles professionals de la capital. Nebot de l’esmentat anteriorment, el seu exercici ha aportat a la població del Solsonès el plus afegit que dóna l’assistència de qualitat i humana, facilitada per un personatge intel·ligent i proper a qui pocs diagnòstics s’escapaven, i que l’ha fet arribar amb diligència als més recòndits masos de la comarca. Els seus mèrits, reconeguts quan ja estava afectat per les seqüeles d’un ictus, li han suposat rebre el premi Signum del Consell Comarcal del Solsonès. Els seu tàndem assistencial amb els doctors Casas i Rius va constituir el millor exemple d’una forma tradicional, senzilla i rica alhora, de fer de metge de capçalera, en un etapa prèvia a l’actual, més despersonalitzada i burocratitzada."
 

 

 

Arxivat a:
Societat, obituari, Casserras
Participació