Un concert inaugural d'AIMS de luxe amb espardenyes de set brencs

El concert va ser enregistrat per Catalunya Música i properament és podrà tornar a escoltar per aquesta emissora

per Ramon Estany , Solsona, 8 d'agost de 2013 a les 21:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Interpretant la Glosa del Ball de Gegants Foto: Ramon Estany

A banda de la qualitat musical dels solistes i interprets del concert inaugural de l'AIMS Festival del passat dimecres 7 d'agost al teatre comarcal de Solsona, hi havia una cirereta que el feia doblement interessant per al nombrós públic solsoní que omplia la sala de butaques, i que era la interpretació de la Glosa del Ball de Gegants de Solsona, de Josep Sancho-Marraco (1879-1960), amb arranjament i revisió del prestigiós pianista i compositor Albert Guinovart.
La peça en qüestió va ser interpretada al final de la primera part, i durant els sis minuts que va durar, el públic assistent es va sentir transportat a la Plaça Major, al moment que els majestuosos gegants de Solsona executen el seu ball.


Els interprets de la peça musical van ser tots els músics participants a la vetllada: Seon-hee Myong, piano; Simone Zgraggen i Ernest Martínez, violí; Andriy Viytovych, viola; Peter Thiemann, violoncel i Christoph Rahn, contrabaix.
Després de la interpretació, la sala va esclatar en un gran aplaudiment, que van agrair els músics, tot convidant a l'autor de l'arranjament, present a la sala, Albert Guinovart, a compartir l'ovació exultant del públic.

Pel que fa a la resta del concert, es van interpretar obres de Mozart, Enescu, Bériot i Fauré.Públic que omplia el teatre comarcal 

Participació