Mn. Ramon Cabana publica un recull de reflexions sobre els gestos del Papa Francesc

per Ramon Estany, Solsonès | 1 d'agost de 2013 a les 09:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mn. Ramon Cabana i Vilardell, rector de Gargallà, al bisbat de Solsona, acaba de publicar un senzill recull de reflexions i comentaris sobre els primers gestos del Papa Francesc, gestos simbòlics que han fet parlar als mitjans de comunicació. Són 22 capítols molt breus, amb títols molt clars i indicatius, com per exemple: "El pectoral de metall", "La pregària del poble", "Transport públic", "Beneeixo tothom", "Besa les dones", "Trenca el protocol" o "Olor de llana".
Mn. Ramon Cabana, admirador del bisbe Casaldàliga, aprofita per traçar alguns paral·lelismes entre aquest i el Papa Francesc, i al llarg dels diferents capítols, Cabana reflexiona sobre els gestos del pontífex alhora que aboca la seva opinió més personal sobre alguns dels temes de més debat i actualitat en aquests moments a l'Església i al món, com el paper de la dona, el celibat, els abusos sexuals, la pobresa, la corrupció política i moral, o els procesos d'autodeterminació dels pobles.

El petit llibre es completa amb un pròleg franciscà, extret del llibre Francesc d'Assís sant i ecologista, de F. Gamisans, i un Epíleg jesuític, extret del llibre El Loiola i els seus, de Josep M. Ballarín.
Mn. Cabana ha explicat en declaracions a NacióSolsona que els motius que l'han impulsat a escriure aquests articles han estat "el canvi tan radical que he vist en el Papa, en els 39 anys que fa que sóc capellà", un Papa que suggereix una mena de fer en els seus gestos, d'un taranna completament diferent al dels altres i que "m'ha semblat fer això d'una manera senzilla" i "per respondre a les preguntes i qüestions que em fa la gent i els veins de la parròquia".

Mn. Ramon Cabana n'ha editat uns 500 exemplars que ha distribuit en algunes llibreries d'arreu del bisbat, a Solsona, en concret, a la Llibreria Verdaguer.

 

Participació