L’Associació de Festes del Carnaval de Solsona celebra el seu 30è aniversari

Membres de les diferents juntes de l’entitat, de l’antiga Joventut Solsonina i Carnestoltes van omplir la plaça Major de Solsona aquest passat diumenge

per Redacció, Solsona | 30 de juliol de 2013 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto de família de tots els assistents Foto: RESOL

Aquest diumenge, 28 de juliol, la plaça Major de Solsona acollí un emotiu i a la vegada festiu acte en commemoració dels trenta anys de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona. La jornada, que aplegà unes 130 persones, consistí en un dinar i un animat ball de tarda. 

La Plaça Major acollí l'acte festiu Foto: RESOL
 
La plaça Major de Solsona, centre neuràlgic del Carnaval solsoní , es vestí de les millors gales per acollir un dinar amb exmembres de les diferents juntes de l’Associació de Festes, així com els primers organitzadors del Carnaval (la desapareguda Joventut Solsonina) i les cares més visibles de la festa com són els Carnestoltes ( n’assistiren 15). A aquests últims se’ls hi feu un petit reconeixement tot fent-los entrega d’una clauer amb la forma dels gegants bojos i una clau, fent referència a la clau de la ciutat que se’ls lliura en el moment de la seva proclamació com a Carnestoltes.
El dinar elaborat per membres de l’actual junta així com de juntes passades consistí en un pica-pica, amanides, fideuà i un pastís d’aniversari que entrà a la plaça portat per membres de la primera junta de l’Associació de Festes (any 1983). Amb motiu de la celebració s’embotellà una edició limitada d’ampolles de cava amb una placa commemorativa.
La tarda finalitzà amb un original Bingo i un animat ball amb el grup Stresband , on hi actua Teresa Subirà, filla del fundador i primer president del Carnaval, el desaparegut Joan Subirà (el Joan de la Rossa). No faltà a la festa el ball dels gegants Bojos al so del Bufi i la despenjada del ruc que es dedicà a totes aquelles persones que han passat per l’organització del Carnaval i ja no estan entre nosaltres.
Una jornada molt especial que aplegà diferents generacions de “Carnavalerus” des dels primers organitzadors fins als més actuals que serví per a recordar anècdotes, enfortir lligams i pensar noves idees per a l’edició del Carnaval 2014.


Homenatge als Carnestoltes d'aquests anys Foto: RESOL

CARNESTOLTES ASSISTENTS AL DINAR
NOM ANY
MIQUEL FIGUERES 1973, 1974 i 1977
PERE TORRA (PERE DE L'ISARD) 1981
GABRIEL VILAGINÉS 1985
JOSEP VILA (EL PRESI) 1987
JOAN GUILANYÀ (JOANET) 1989
ROBERT RIBALTA 1991
PERE TORRUELLA (PERE MÀQUINES) 1994
TON RAMONET 2000
JOSEP CAELLES (PAU) 2005
ELIS COLELL 2006
DAVID PORREDON (PORRE) 2007
FRANCESC ESTER (GURIS) 2009
VICTORIA ROTXÉS (VICKY) 2010
XAVIER RAMELLAT 2012
JOAN MASSANA 2013
 
Una mica d’història
Era l’any 1971quan es recuperava a la ciutat de Solsona les festes del Carnaval gràcies a l’esforç i il•lusió de Joventut Solsonina, entitat que en fou l’organitzadora fins a l’edició del 1983, any que per les grans dimensions que havia adquirit la festa, es decidí fundar una nova entitat dedicada exclusivament a l’organització del Carnaval de Solsona. Així naixia l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona que ininterrompudament ha organitzat el Carnaval fins l’actualitat.
Ja sigui durant els anys de Joventut Solsonina o durant els 30 anys de l’Associació han passat per la seva junta directiva un total de 150 persones que sacrificant el seu temps i dedicant-hi tots els seus esforços i treball han tirat endavant el Carnaval convertint-lo en un dels millors carnavals del país, i perquè no dir-ho: del món!
Però, l’èxit del nostre Carnaval no es rau únicament en la feina feta des de les respectives juntes sinó també gràcies a l’esforç de tants i tants col•laboradors. Molts dels quals han estat reconeguts com a Carnestoltes.

 

Participació