Primer 3 de 7 de la nostra història!!

Dissabte passat vam tenir l’honor d’assistir a la diada en motiu del 1r Aniversari dels nostres fillols, els Castellers de Berga. Una actuació on també van actuar els Salats de Súria

per Castellers de Solsona, Berga, 25 de juliol de 2013 a les 08:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La jornada castellera es presentava de màxims per a les tres colles, ja que veníem d’un inici de temporada molt bo, i era el moment idoni per fer un pas endavant. 
Els solsonins teníem un gran objectiu, descarregar el primer 3 de 7, i per això ens el vam plantejar en primera ronda per treure nervis. Un 3 de 7 molt parat, molt maco de mides i que en cap moment va evidenciar que fos el primer i, per tant, ens permetia amb relativa comoditat anotar-nos el primer 3 de 7 de la nostra història descarregat en el primer intent. Aquest any s’està notant molt el treball fet als assajos entre setmana, i sobretot gràcies al nou local i la xarxa, ja que es poden treballar molt més les estructures i arribar a plaça amb la feina feta i poder gaudir de l’esforç de molts assajos amb castells tant parats com el nostre primer 3 de 7. Per arrodonir la jornada, vam fer un 3 de 6 aixecat per sota, 10è i tots descarregats, un 5 de 6 amb moltes variacions a tronc, canalla i pinya i un pilar de 5, per sortir de plaça amb la millor actuació de la temporada.
Per part dels berguedans el gran objectiu, com nosaltres, era assolir el seu primer 3 de 7. Un castell que va pujar tremolós però que en cap moment va perillar i el van descarregar, i com no podia ser menys, la plaça va esclatar. Era el primer 3 de 7 i en només un any de vida. Els de la camisa blava, un cop relaxats, es van anotar també un 4 de 7, un 7 de 6 i el pilar de 5 per rubricar la seva millor actuació.
Era el torn dels nostres padrins, els Salats, que venien de fer una gran actuació per festa major i no volien ser menys. I efectivament, una actuació amb tres castells de 7 (3 de 7, 3 de 7 amb agulla i 4 de 7) i  pilar de 5, per signar la seva millor actuació fora de casa.
A nivell casteller, la jornada havia sigut immillorable, grans castells per les tres colles i molt bon ambient en les pinyes tricolors, moment idoni per passar al sopar i posterior concert, que tot i la pluja es va celebrar igualment, a la sala polivalent.
Des d’aquí voldríem agrair als Castellers de Berga per donar-nos de nou l’oportunitat d’acompanyar-los en una data tan assenyalada com el seu aniversari, després de fer-nos padrins l’any passat. 
Una jornada rodona just abans d’un petit parèntesi de dues setmanes sense actuacions, que no vol dir sense assajos, per afrontar un agost frenètic i que ens permetrà arribar a la nostra Festa Major amb alguna novetat, per seguir la gran temporada que estem realitzant i poder-hi afegir alguna cirereta més.
Com és costum a l’estiu, ens agrada sortir al carrer a fer “Assajos a la Fresca” i tots els interessats ens podreu trobar aquest divendres a Sant Llorenç de Morunys a la plaça Major, on farem un assaig per difondre la cultura castellera per tota la comarca.
Perquè als castells: #TuPosesElsLimits

 

Participació