La Cobla Marinada porta el millor de la sardana a Solsona

La formació badalonina es posà el públic a la butxaca amb un gran concert

per Ramon Estany, Solsona, 21 de juliol de 2013 a les 09:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Saludant al final del concert Foto: Ramon Estany

Dins el cicle de concerts d'estiu de Solsona 2013, el passat divendres 19 de juliol va tenir lloc al Teatre Comarcal de Solsona un magnífic concert de música tradicional a càrrec de la Cobla Marinada, una formació badalonina que sota la direcció musical de l'alemany Tobias Gossmann ofereix unes audicions musicals modernes, inèdites i exclusives. Actualment, la Cobla Marinada és una de les formacions més actives del món sardanista actuant a la majoria dels aplecs de més prestigi que s'organitzen arreu de Catalunya i en un elevat nombre d'audicions de sardanes. Aquesta formació nasqué a Badalona el 10 de maig de 1981 i al llarg dels seus 32 anys d'història, la cobla Marinada, que compta amb més d'una quinzena d'enregistraments, també ha actuat a l'estranger.


Els components actuals de la Cobla Marinada són el solsoní Albert Fontelles (flabiol i tamborí), Xavier Piñol (tible), Marta Fina (tible), David Estañol (tenora), Miquel Cisa (tenora), Carles Raya (trompeta), Jesús Cuello (trompeta), Jordi Montasell (trombó), Daniel Navarro (fiscorn), Martí Fontclara (firscorn) i Pep Vidal (contrabaix).
La primera part del concert oferí una excel·lent ullada als grans autors de la sardana clàssica: Juli Garreta, Joan Lamote de Grignon, Eduard Toldrà, Ricard Viladesau i Joaquim Serra. Mentres que a la segona part, la Cobla Marinada va desplegar tota la seva virtuositat, versatilitat i genialitat, amb composicions i arranjaments actuals, tot obsequiant al públic solsoní amb la sardana del músic Joan Roure "L'amic Pere" i una polka per flabiol que va ser tota una magistral exhibició del solsoní Albert Fontelles com a solista al flabiol.
Finalment, els badalonins es van posar al públic a la butxaca, amb la darrera peça, com no podia ser, "La sardana de Solsona" com a bis.

Albert Fontelles interpretà una polka per a flabiol Foto: Ramon Estany

En primer terme, el músic solsoní Albert Fontelles, que toca el flabiol a la Cobla Marinada Foto: Ramon Estany

 

Participació