La Llibreria de Cal Dach va tancar portes diumenge

per Ramon Estany, 2 de juliol de 2013 a les 08:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El passat 30 de juny va ser un diumenge molt especial per als veïns i botiguers del Carrer Sant Miquel de Solsona. Era el darrer dia que obria portes la llibreria de Cal Dach, un establiment emblemàtic de Solsona amb 70 anys d'història, que va obrir Ramon Dach, el pare de la Guillermina, l'actual responsable de la botiga i que amb emociò i un xic de nostàlgia, tancava les portes, no per la crisi, sinó per la jubilació.

En el darrer dia, la Guillermina oferí als clients i amics un petit esmorzar amb cava, però els companys i veins li'n tenien preparada una sorpresa.
Al so dels pasdobles de la festa major, que tants anys la Guillermina ha sentit passar per davant de la botiga els dies de festa, van aparèixer uns gegantons, tot obsequiant-li un ram de flors. També se li va llegir una poesia dedicada per a l'ocasió i els comerciants li van regalar alguns detalls de record.


Cal Dach

Una botiga de molts anys

de grans records importants,
No hi ha solsoní que en sa vida
no hi hagi comprat algun dia,
Guillermina botiguera
sap parlar i és salamera,
I això ho agraeix el client
que sempre marxar content,
Al carrer ens hi ha donat
simpatia i amistat,
La trobarem molt a faltar
¿aquest buit qui l'omplirà?
Una forta abraçada et donen
i sempre, sempre et recordarem.


 

Participació