Pelegrí: «La Fira de Sant Isidre ha de ser un referent de dinamisme i vitalitat del sector»

Aquest divendres al migdia el Conseller d'Agricultura, Ramaderia Pesca, Alimentació i medi Natural, Josep M. Pelegrí, ha donat el tret de sortida a la 59a edició de la Fira de Sant Isidre

per Ramon Estany , 13 de maig de 2011 a les 16:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Josep M. Pelegrí prova un trabuc sota la mirada de les autoritats locals. Foto: Ramon Estany


El conseller ha arribat a Solsona a les 12 del migdia i ha estat rebut per les autoritats, el director de la Fira, Albert Muntada, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, alcaldes de la comarca, consellers comarcals i responsables tècnics de la Fira. Només una absència, el president del Consell Comarcal, Marià Chaure, per motius de salut.

Després de signar al llibre d'Honor, s'ha procedit als parlaments a la sala d'actes del Consell Comarcal. Albert Muntada, director de la Fira, n'ha explicat els detalls de l'edició d'enguany, una fira que s'ha reorientat físicament, situant l'espai firal al capdamunt del Passeig i la Sala Polivalent. També n'ha destacat l'augment de superfície, passant dels 40.000 m2 de l'any passat als 41.000 d'enguany permetent reordenar els diferents sectors de maquinària agrícola, automoció i bestiar.

Muntada ha subratllat que "seguim apostant pel vaquí, incrementant la presència d'ovelles i cavalls", assolint la xifra de 500 caps de bestiar i "amb més expositors que mai, uns 150 estands i multitud de marxants".

El director de la Fira també ha presentat la novetat de l'obertura al sector forestal amb dos productors de biomassa i s'ha felicitat per l'èxit de les jornades prèvies, tot avaluant positivament la gestió del nou ens dedicat a les fires, "Solsonès Fires", aglutinant entitats com el gremi d'Hostaleria, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya o la Generalitat que permet fer possible "una fira multisectorial i creixent".

Per la seva part, l'alcalde David Rodríguez, ha definit la Fira de Sant Isidre com una mostra d'èxit i del símptoma de l'esperit amb que la comarca supera la crisis, i que "Solsona exerceix amb orgull la capitalitat de la comarca".

Rodríguez ha lloat la bona entesa entre les institucions públiques que aporten una clara aposta pel creixement del certamen. L'alcalde de Solsona ha reconegut que malgrat la reducció de pressupost, dels 210.000 euros als 150.000, el visitant no ho percebrà, i s'ha mostrat satisfet per "la posada de llarg de la Sala Polivalent" que permetrà redistribuir els espais de la Fira i que en la propera edició, la 60a, completarà el recinte firal amb el Centre Cívic.

El Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va tenir unes primeres paraules de millora per la salut del President del Consell Comarcal, i de record per les víctimes del terratrèmol de Llorca.

Tot seguit, va felicitar a la Fira de Sant Isidre per ser un referent i un motiu d'orgull, que constata la vitalitat de l'agricultura en una terra plena d'història. Pelegrí va celebrar la col·laboració institucional i va destacar que malgrat el marc complex en que té lloc, trasllada una imatge d'optimisme. En referència al sector agrari i ramader, el Conseller va recordar que "és un sector estratègic que necessita ser acompanyat, amb més professionalització i modernització, adaptant-se als nous temps". I és que el màxim representant de la conselleria ha definit les oportunitats d'aquesta fira, com a referent per vendre i per la riquesa espectacular de la nostra dieta mediterrània. Per tot això, Pelegrí ha demanat que "siguem capaços de fer atractiva l'activitat agrària i ramader del país, evitant l'abandonament del món rural, tot i els moments difícils en que estem".

Des del Departament, el Conseller ha avançat la voluntat d'eliminar tràmits burocràtics per dinamitzar l'activitat agrària, i ha fet una crida a l'optimisme, per que "és un sector amb futur impressionant, i la Fira ha de seguir essent un referent de dinamisme i vitalitat". En aquest aspecte, s'ha mostrat favorable a que en el menor temps possible la Generalitat atorgui el màxim reconeixement institucional a la Fira de Sant Isidre de Solsona.

Després dels parlament, el Conseller ha fet la tradicional visita per la Fira, amb un recorregut per les parades del nucli antic i bona part del sector firal.

 

Participació