Visca la Flama del Canigó, visca Solsona i visca els Països Catalans

Solsona ha rebut la Flama del Canigó aquesta tarda

per Ramon Estany, 23 de juny de 2013 a les 22:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les pubilles de Solsona han ofert la flama a la Mare de Déu del Claustre Foto: Ramon Estany

La Flama del Canigó ha arribat aquesta tarda a Solsona. Prèviament, membres dels Fondistes del Solsonès i del BTT del Solsonès l'han portat fins a la Mare de la Font. Allí, una delegació d'Omnium Cultural ha recollit la llanterna amb la flama simbòlica, que custodiada per un grup d'infants, ha estat duta fins a Solsona en tractor.


Al Portal de l'Avinguda del Pont, ha estat rebuda pels trabucaires, pubilles de Solsona i orquestra Patinfanjàs, que l'han presentat a la Mare de Déu del Claustre. Mn. Josep Torres, administrador de la Confraria del Claustre, ha lloat i agrait el detall de presentar la flama que simbolitza l'advocació a Sant Joan a la Mare de Déu del Claustre, una flama que ha servit per encendre un ciri a la Patrona de Solsona. A continuació, la pubilla de Solsona, Cristina Ribera, ha fet un petit discurs en què ha recordat que la revetlla de Sant Joan "és una festa de catalanitat per a molts nosaltres".
Afegí que al cim del Canigó s'hi fa una fogera amb llenya portada d'arreu del país, tot lligant la celebració del Solstici d'Estiu amb un poema de Verdaguer.

Ribera ha destacat que la tradició de la Flama del Canigó va sobreviure al franquisme i que avui, gràcies a l'esforç de molta gent, es pot rebre la Flama a Solsona.
Ribera també ha volgut reivindicar el paper de les pubilles avui dia, que representen una ciutat, les nostres tradicions, la nostra llengua i la nostra cultura. I ha acabat amb un Visca la Flama del Canigó, visca Solsona i visca els Països Catalans.

Abans de marxar del Claustre, les pubilles han fet una ofrena de flors a la Mare de Déu del Claustre.

Cristina Ribera Foto: Ramon Estany Arribada de la Flama a Solsona Foto: Ramon Estany

 

Participació