1 de 10

Els bolets artístics de la Mare de la Font llueixen un aspecte renovat

L'alumnat de la UEC l'Afrau ha restaurat els bolets de la Mare de la Font

per Ramon Estany, 21 de juny de 2013 a les 08:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Ramon Estany

Des d'aquesta setmana els originals conjunts de taules i cadires en forma de bolet i que caracteritzen de manera singular el Parc de la Mare de la Font mostren un aspecte renovat i embellit, gràcies a un projecte iniciat el 2012 per l'alumnat de la UEC L'Afrau. El treball d'una quinzena d'alumnes, que han restaurat els elements, aplicant guix, ciment cola, pintura i vernís fins aconseguir que esdevinguin rèpliques gegants de bolets. Per fer aquest treball, els alumnes han fet un treball de recerca dels orígens d'aquests elements, que van ser obra d'un artista solsoní poc conegut, l'Antoni Ramonet i Duran, entre finals dels 50 i principis dels 60 del segle passat. 
Pel que fa als retocs artístics que han permés donar un cert realisme a aquests bolets, els alumnes van rebre l'assessorament de l'experta coneixedora en aquest tema, la Fina Vilajosana, autora de les reproduccions de bolets del Museu de Montmajor.


El treball fet ha permés també a aquests nois i noies documentar-se sobre els tipus de bolets i espècies representades al Parc de la Mare de la Font, gràcies a l'assessorament del micòleg del CTFC Juan martínez de Aragón. 
Tota aquesta informació recollida es pot consultar al blog que els mateixos alumnes han fet.

Aquest divendres a la tarda se n'ha fet la presentació oficial, amb una ruta guiada pels mateixos alumnes que han anat explicant els detalls de cada conjunt de bolets. En aquesta "inauguració", hi han participat una trentena de persones; alumnes, director de la UEC, Jordi Corbera, alguns representants de la comunitat educativa de Solsona, la regidora d'Educació, Encarna Tarifa, i la filla d'Antoni Ramonet, Marta Ramonet.
Tarifa ha recordat que la iniciativa va sorgir d'una proposta de l'Ajuntament de Solsona, i que forma part d'una bona entesa i cooperació entre el consistori i aquest centre educatiu que permetrà anar recuperant llocs d'interés per a la ciutat.

 

Bolets representats a la Mare de la Font

OU DE REIG, PEBRÀS, LLANEGA, PINATELLA, MANITA PHALLOIDES, PIMPINELLA MORADA, AMANITA PHANTERINA, AMANITA MUSCARIA, ROVELLÓ, CLITOCIBE 1, CEP, CLITOCIBE 2, LLORA, FANTASIA
 
Foto: Ramon Estany Foto: Ramon Estany

 

Participació