Solsona permet a les terrasses de bars i restaurants plegar més tard

La reforma de l'ordenança beneficia els dies entre setmana i el divendres

per Ramon Estany, 14 de juny de 2013 a les 10:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Ple de l'Ajuntament de Solsona va aprovar aquest dijous al vespre la modificació de l'ordenança reguladora de l'ocupació temporal de la via pública per bars i/o restaurants mitjançant terrasses.


L'acord va comptar amb els vots favorables de l'equip de govern (ERC i PSC) i l'abstenció de CiU per coherència amb el vot que van tenir en l'aprovació inicial de les ordenances, ja que no han pres part en l'elaboració d'aquestes. Amb tot, el seu portaveu, Francesc Azorín, s'ha mostrat satisfet que s'hagi tingut en compte les reclamacions del gremi d'Hostaleria.
Per la seva part, l'alcalde, David Rodríguez, recorda que no modifica gaire les ordenances i que s'ha buscat mantenir el respecte als veins. La regidora de Governació ha puntualitzat que compten amb la col·laboració dels establiments per que es vetlli pel compliment de la normativa. En aquest sentit, a totes les taules es posarà una nota informativa que recordarà els nous horaris.

Fins ara, l'horari general de funcionament de les terrasses finalitzava a les 24h, tret de dissabtes i vigílies de festius, que finalitzava a les dues de la nit.
La nova ordenança amplia l'horari de totes els dies, excepte dissabtes i vigílies de festes, de manera, que l'horari general de funcionament de les terrasses, de diumenge a dijous, finalitzarà a la 1 de la nit, i els divendres, dissabtes i vigilies de festius, a les 2 de la matinada.

 

Participació