Mavi Gil guanya la mítica Cuita el Sol i Sergi Brau queda 3er en júnior

per Centre Excursionista del Solsonès, 12 de juny de 2013 a les 21:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El dissabte 8 de juny de 2013 tres atletes del Centre Excursionista del Solsonès,  Jordi Masdenpinós, Serig Brau i Mavi Gil van participar en la X Cuita el Sol, cursa  inspirada en el conte de Pep Coll, “L’home que corria més que el sol”, inclòs dins del llibre  “L’edat de les pedres”.
La llegenda explica la història d’en Quim de l’Aubach, un home valent del desaparegut  poble de Malpui, un home que, de jove, va guanyar fins a sis vegades una cursa molt dura  que tractava de córrer fins al capdamunt de la muntanya que corona el poble prou ràpid  com per arribar-hi abans que el sol.
La cursa, que en aquella època es feia a la vigília de la Festa Major comptava amb la  participació de tots els fadrins del poble, i el guanyador tenia dret a escollir fadrina per a  tots els dies de la Festa Major.
Actualment es tracta de pujar fins al cim del Monteixo (2.905 metres d’alçada) des d’Àreu  (1.220 metres d’alçada) abans que l’ombra atrapi els corredors. Cursa amb un fort  desnivell en la que en tan sols 5.4km de distància s'ha de salvar un desnivell positiu de  1.670 metres.
Aquest any, però, la pluja i la boira no va deixar perseguir el sol i no va permetre realitzar  la totalitat de la cursa per la presència de neu en la part més alta del recorregut. La cursa  finalitzava a la zona del Jespedil, després de 3.000 metres de distància i 1.000 metres de  desnivell positiu.
Els nostres atletes del Centre Excursionista del Solsonès van fer molt bon paper,  aconseguint una 1a posició per a Mavi Gil i una 3a de la categoria Júnior per a Sergi Brau.
El Jordi Masdenpinòs tampoc ho va fer gens malament en la seva primera participació en  un kilòmetre vertical quedant en la 47ena posició.

 

Participació