Una bicicletada popular inaugura 120 noves places d'aparcament per a aquests vehicles a Solsona

Hi van participar un centenar de nens i nenes

per Redacció, 9 de juny de 2013 a les 16:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcalde tallant la cinta dels aparcaments de la plaça del Camp acompanyat dels participants Foto: Ramon Estany
 

Solsona ha ampliat el nombre d’aparcabicicletes. Divendres a la tarda els van inaugurar un centenar d’infants, l’alcalde, David Rodríguez, i les regidores de Medi Ambient i Acció Social, Judit Cardona i Maria Tripiana, que van participar en una bicicletada popular recorrent diversos dels emplaçaments on s’han ubicat. De fet, la demanda d’ampliar aquests aparcaments va sorgir del Consell d’Infants i Adolescents de Solsona, que juntament amb la regidoria de Medi Ambient, han estat els encarregats de determinar-ne la col•locació. Els nous mòduls, de sis places cadascun, s’han situat a la zona esportiva, l’escola Setelsis, a l’escola Arrels Primària-plaça del Camp, l’escola Arrels Secundària, a l’Escola Municipal de Música, a l’Institut Francesc Ribalta, a la Mare de la Font, i a la UEC l’Afrau. L’objectiu d’aquesta actuació és fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport i així, reduir el nombre de vehicles amb motor que circulen per la ciutat. 


 
 
El cost de les 120 noves places d’aparcament per a bicicletes ha estat de 1.880 euros, el 40% dels quals s’ha finançat amb un ajut d’accions contra el canvi climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat. La regidora de Medi Ambient, Judit Cardona, va recordar que el proper pas serà “l’estudi de la possibilitat d’habilitar carrils bici a la ciutat, que vindrà condicionada per la disponibilitat pressupostària”.
 
Per tal de fomentar l’ús de la bicicleta entre infants i joves, es distribuiran cartells informatius a les escoles i indrets propers als aparcaments sota el lema ‘Amb bici a tot arreu’.
 
Un òrgan participatiu amb decisions palpables
 
La bicicletada va sortir del Camp del Serra en direcció a la Mare de la Font, per inaugurar els aparcaments situats en aquest parc, i després va tornar a la plaça del Camp per estrenar els d’aquesta zona. Allà, l’alcalde, David Rodríguez, va recordar que “l’any passat vam inaugurar un rellotge en aquest mateix espai” i es va mostrar satisfet perquè “cada any veiem un pas més per millorar la ciutat i vosaltres hi contribuïu decidint què ens fa falta” . Referent als aparcabicis, Rodríguez va emplaçar els nens i nenes a “contribuir a la millora del medi ambient sense contaminar i a promoure hàbits de vida saludables” . Els representants del Consell d’Infants i Adolescents van assegurar que “volem que la circulació amb bicicleta per la ciutat sigui cada vegada un fet més quotidià” i es van mostrar orgullosos d’aquesta fita aconseguida ja que “cada vegada que passem per davant dels aparcaments de bicicletes recordarem que ha estat fruit de les nostres decisions, tots vosaltres també heu de fer-vos vostra aquesta fita”.


 
En el mateix acte es va tancar el curs i es van acomiadar els representants de quart i sisè del Consell d’Infants i Adolescents, que es renoven cada any, que són Berta Anglarill, Pol Sanjuan, Gerard Sala, Nadia Said, Núria Burés, Marina Real, Mercè Burés, Martina Nosàs, Júlia Garcia, David Sandoval i Maria Casillas. La regidora d’Acció Social, Maria Tripiana, va corroborar “que han treballat molt i han estat molt bons representants de la seva classe” . Els membres sortints van recomanar “als nostres companys i companyes que vinguin a provar què representa participar en aquest òrgan. És un compromís amb la resta de nens i nenes i amb la ciutat de Solsona”.

 

 

Participació