La residència ret homenatge a 4 àvies que han arribat als 90 anys

per Ramon Estany, 24 de maig de 2013 a les 08:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Ramon Estany

Dins els actes de la Setmana de la Gent Gran, i en particular, dins la festivitat de Santa Joaquima, patrona de la residència Pere Màrtir Colomès, el passat dimecres va tenir lloc un emotiu acte d'homenatge a les persones de la residència que enguany compleixen 90 anys.


El Pensí amb el seu violí amenitzà musicalment la festa Foto: Ramon Estany

Acompanyats de la música del Pensí i amb la sala decorada amb plafons que contenien imatges del residents de la seva joventut, es va procedir a lliurar un petit obsequi, un coixí amb una dedicatòria i una foto de la persona homenatjada, a cadacun dels nonagenaris.

La Sala d'Actes acollí la celebració Foto: Ramon Estany

La primera en rebre la felicitació va ser la Montserrat Llena Llena, que va nèixer el 18 de març del 1923 a Lladurs. Filla de Josep Llena i Dolors Llena. Es va casar amb el Lluís Parcerisa i van tenir un fill, en Joan. També és àvia d'un nét i una néta i besàvia de tres nens.

Montserrat Llena Foto: Ramon Estany

Tot seguit es va felicitar a la Maria Bancells Moratonas, nascuda l'11 de setembre de 1923 a la població de Breda (Girona). Filla de Jaume Bancells i Rosa Moratonas. Es va casar amb el Florenci. Molt aficionada al muntanyisme, malgrat l'època, estava associada al Centre Excursionista Montnegre (de Gràcia), i també li agradava molt ballar sardanes.
Maria Bancells Foto: Ramon Estany

La tercera homenatjada va ser la Maria Vilar Solé, nascuda el 2 de maig de 1923 a Clariana de Cardener. Filla de Joan Vilar i Cecília Solé. Es va casar amb el Pere Sampons i van tenir tres fills, en jaume, en Joan i el Salvador. És àvia de 4 nétes i 3 néts, i també 7 besnéts.
Maria Vilar Foto: Ramon Estany
La darrera persona en rebre la felicitació va se rla Dolors Mosella, que va néixer el 22 de desembre de 1923 a Solsona. Els seus pares es deien Josep Mosella i Lluïsa Planes. Té un fill, el Carles, un nét  i una néta i 3 besnéts. És coneguda per tothom per ser la llevadora de Solsona amb el nom adoptat de la seva mare Maria Planetes.
A banda d'aquest acte d'homenatge, al matí es va celebrar una Missa amb motiu de la diada de Santa Joaquima, a l'església de la residència.

Dolors Mosella Foto: Ramon Estany Missa dedicada a Santa Joaquima Foto: Ramon Estany

 

Participació