1,5 milions d’euros d’ajut per a 33 projectes empresarials de la Segarra, Solsonès, Anoia i Bages

per Redacció, 21 de maig de 2013 a les 15:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la  sessió de la Junta executiva del Consorci per la Desenvolupament de la Catalunya Central, celebrada el dia 20 de maig a la seu de l’Ajuntament de Fonollosa (Bages); s’han aprovat les propostes de subvenció corresponents als 33  projectes empresarials presentats en la convocatòria 2012, dins el programa LEADER 2007-2013. 
 
La inversió privada generada per aquests projectes presentats és troba al voltant d’uns 3.942.000 euros, i el Consorci ha proposat a la Direcció General de Desenvolupament Rural del Departament d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Natural la resolució  d’un volum de subvencions per import  1.533.924 euros, recordant que els ajuts van finançats al 50% per la Generalitat de Catalunya i el 50% pel fons europeu FEADER.
 
Pel que fa als expedients aprovats, i referits a l’àmbit territorial del Consorci, són diversos i corresponen a les 4 mesures que es gestionen, concretament 3 expedients en la mesura de millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, 13 expedients de la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, 11 expedients de la mesura de foment d’activitats turístiques i 6 expedients de la mesura de conservació i millora del patrimoni rural. Pel que fa a les comarques 15 exredients pertanyen a la Segarra, 14 al Solsonès, 3 a l’Anoia i 1 al Bages.
 
En la mesura de millora  dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, s’han aprovat els expedients la millora de les instal•lacions d’una formatgeria artesana, millores en el procés productiu d’una fàbrica de pinsos  i d’una de farines animals.
 
Pel que fa a la mesura de creació i desenvolupament de microempreses, s’han aprovat expedients de creació d’establiments de serveis a la població com un centre d’ensenyaments artístics i esportius, ,ampliació de producció de microemprese, creació d’una bugaderia, d’un supermercat i millores en establiments existents, com tallers, fusteries, etc.
 
Pel que fa a la mesura de foment de les activitats turístiques, s’han aprovat expedients de creació de  restaurants i establiments de turisme rural, la creació de dos hotels  i la millora d’instal•lacions existents en un càmping i d’oci, entre d’altres.
 
Pel que fa a la mesura de conservació i millora del patrimoni rural, s’han aprovat expedients de creació de centres de difusió del patrimoni, creació xarxes temàtiques turístiques, millora de l’accessibilitat i interpretació de monuments, entre d’altres.
 
Vuit projectes rebran un import addicional de subvenció per haver estar seleccionats per a la implantació de la Responsabilitat Social (RSE) en la seva activitat, la qual els implicarà una millora en els àmbit econòmic, mediambiental i social.
 
 

 

Participació