Gràcies, Solsona 70!

per Ramon Estany , 19 de maig de 2013 a les 10:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Ramon Estany

La mítica orquestra solsonina que omplí de música moltes nits de festa de la dècada dels 90, va tornar a l'escenari de la Xelsa per unes hores aquest dissabte a la nit.


La convocatòria, que a més, era solidària (l'import de les entrades es destinava al Fons d'Emergència Social) va congregar un nombrós públic molt divers, entre parelles joves i grans, balladors i no tant balladors, tots, amb nostàlgia d'una època no gaire llunyana i que esperaven tornar a reviure l'ambient de les revetlles i els balls de nit amb la Solsona 70.

Foto: Ramon Estany

Quan passaven pocs minuts de les 11 de la nit, els músics van començar a ocupar els seus llocs a l'escenari, mentres les pantalles de video reproduien imatges dels inicis de l'orquestra, ara fa 25 anys, i un enregistrament sonor de l'època, amb la veu del Ramon Gualdo, presentava els components de la formació musical.
Després d'aquesta original salutació, l'orquestra va arrencar amb les tradicionals peces d'obertura de les orquestres (In the Stone, Patrulla americana, Blue Moon, El Continental o Hello Dolly) donant inici a una fantàstica nit, amb una pista de ball que als primers compassos s'omplí de parelles que van poder comprovar que els veterans músics de la Solsona 70 encara estan en forma.

Foto: Ramon Estany
A partir d'aquí es va iniciar un llarg recorregut pels temes més populars i coneguts de les orquestres: rumbes, cúmbies, mambos, pas dobles, valsos, swings, boleros, rock i acabant la nit per als més joves amb un fi de festa en que no podia faltar el Bufi, el Cant del Barça, Estem de festa, una selecció de La Trinca i festa a la Nit.
A les veus i la coreografia, la Teresa Subirà, el Dani Solé, el Pep Vilà i la Sílvia Sunyer hi van posar un autèntic caliu festiu. 

Foto: Ramon Estany

Va ser una nit plena de sorpreses i detalls: el Jaume Subirà va interpretar un rock i abans de la mitja part, el jove músic Marc Anglarill va pujar a l'escenari per cantar un tema de Tom Jones. També es va dedicat un tema al fundador de l'orquestra, Joan Subirà, i fins i tot, a la mitja part, es va fer un bingo solidari que va recaptar 465 euros pel Fons d'Emergència Social i va premiar la línia amb 200 euros i el bingo amb 600.

Foto: Ramon Estany

 

Participació