10 anys de fira del Caçador, felicitats!

Joan Solà i Bosch, President del Consell Comarcal del Solsonès

per Joan Solà i Bosch President del Consell Comarcal del Solsonès , 18 de maig de 2013 a les 08:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la presentació de la Fira del Caçador a Lleida

La fira del Caçador arriba enguany a la seva desena edició , consolidada i amb ganes de reivindicar la seva tradició. M’agradaria tenir un record i un agraïment especial a la gran tasca i l’esforç constant que el Sr. Joan Albets va dedicar a la Societat de Caçadors Esportius de Solsona i comarca, entitat que encapçala la mostra i de la qual en fou president durant molt anys. La seva malaurada pèrdua impedirà que el Joan estigui entre nosaltres en aquesta efemèride que, de ben segur, hauria celebrat amb molt orgull. Gràcies, Joan, per tota la teva dedicació. 
En aquesta edició, l’organització ens donarà a conèixer la gran diversitat i riquesa del món de la caça , no tan sols a caçadors i aficionats d’aquest esport, sinó al públic més variat, a la vegada que remarcarà la importància d’aquest col•lectiu imprescindible al Solsonès.
La gran implicació i el treball dels caçadors de la comarca ens dóna la satisfacció de poder gaudir d’una de les millors fires de caçadors del país, atès que s’hi reuneixen els diversos elements que configuren el món de la caça a Catalunya. Com sempre, hi podreu trobar expositors que us presentaran tot allò que té relació amb el món la caça com poden ser els gossos, el vestuari, els animals de caça o tot tipus de material per a l’activitat cinegètica. També hi trobareu productes naturals artesanals i de la terra.
Durant la legislatura, he tingut l’oportunitat de treballar conjuntament amb diferents societats de caçadors de la comarca tot posant-nos al seu costat en temes cabdals per a les societats, com els accidents de trànsit en els quals s’hi veuen involucrats animals cinegètics o la problemàtica sobre com gestionar els animals abatuts, i he pogut comprovar l’esforç i la dedicació voluntària que mantenen els caçadors per preservar una activitat que estimen i senten. Així, des del Consell Comarcal, en col•laboració amb les societats de caçadors, estem intentant regularitzar aquestes situacions. Crec que anem pel bon camí per trobar solucions a uns problemes que amenacen els nostres caçadors.
La tasca dels caçadors és molt important a la comarca . El Solsonès està dotat d’un gran mapa forestal, en el qual hi habita un ric ventall d’animals salvatges. Tanmateix, la feina que realitzen els caçadors a l’hora de controlar les superpoblacions d’animals garanteix a l’agricultura el seu desenvolupament normalitzat, a les carreteres evita augmentar en desmesura el nombre d’accidents i a l’ecosistema del Solsonès li assegura el seu correcte manteniment. A més, els caçadors mantenen viva una tradició molt arrelada al Solsonès que conforma una de les senyes d’identitat cultural més genuïnes i autèntiques de les que disposem com a comarca i com a país.
En nom del Consell Comarcal del Solsonès us dono les gràcies per a l’organització d’aquest certamen, tot desitjant-vos que la X edició de la Fira del Caçador torni a ser un èxit i que els visitants pugueu gaudir de l’oferta d’activitats programades.
Bona fira a tothom!

 

Participació