La posada en escena dels ‘Relats amb tracte’, principal novetat de la Setmana de la Gent Gran

Aquesta setmana s’han obert les inscripcions per a les activitats que es duran a terme entre el 20 i el 26 d’aquest mes

per Redacció, 11 de maig de 2013 a les 17:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Assaig de l’obra ‘Escenes amb tracte’ (Autor foto: Víctor Pallarès)

Les persones majors de 60 anys tenen més d’una vintena d’opcions lúdiques, culturals i divulgatives per participar durant la X edició de la Setmana de la Gent Gran de Solsona, que enguany se celebrarà entre el 20 i el 26 de maig. L’organitzen la regidoria d’Acció Social i el Consell de la Gent Gran, amb el suport del Consell Comarcal del Solsonès i el Departament de Benestar Social i Família, i la col•laboració de diverses entitats, empreses i comerços solsonins.
 
La novetat més destacada és la posada en escena de sis dels relats de la campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran ‘Tracta’m bé’, que ha comptat amb la col•laboració Lacetània Teatre. L’adaptació dels relats ha anat a càrrec del jove dramaturg solsoní Josep Maria Parcerisa mentre que Ester Colell ha dirigit un grup de deu dones grans, que són les actrius que protagonitzaran la representació juntament amb altres persones que hi col•laboren. El grup de teatre de la gent gran es va posar en marxa el novembre passat, en el marc de les activitats anuals adreçades a aquest col•lectiu que organitza l’Ajuntament de Solsona. Amb l’obra es vol obrir una nova via de difusió a les diferents situacions quotidianes relacionades amb els maltractaments a la gent gran. ‘Escenes amb tracte’ es representarà el divendres 24 a les 10 de la nit al Teatre Comarcal de Solsona. Les entrades costen un preu simbòlic de 3 euros, que es destinaran a finançar la campanya. Es poden adquirir anticipadament la setmana abans de la funció a l’Ajuntament i a la taquilla del teatre una hora abans de la representació. 
 
Un dels canvis d’aquesta X Setmana de la Gent Gran és que no hi haurà un  acte de final de curs d’activitats al teatre sinó que les diferents actuacions que s’hi podien veure es traslladen a altres dies. Així, el dilluns 20 a 2/4 de 5 de la tarda, s’inaugurarà l’exposició ‘Treballs de les activitats de la gent gran’ a la sala cultural del consistori –que es podrà visitar durant tota la setmana-. Allà hi haurà intervencions del Club de lectura de la gent gran i de l’Escola Municipal de Música. Una altra de les cites destacades serà la desfilada de moda sènior, que en la seva tercera edició també inclourà una actuació dels alumnes del Gimnàs Solsona a la mitja part.
 
El programa d’activitats manté l’esquema de les últimes edicions però, com sempre, incorpora novetats, com un taller de risoteràpia, de la mà de Creu Roja Solsona, o una activitat de descoberta del jaciment arqueològic dels ibers al Castellvell que organitza la UEC l’Afrau. No hi faltaran les cites habituals com la caminada, el cinefòrum, el maridatge, una sessió d’activitat física en un parc exterior de psicomotricitat i diverses xerrades i tallers, entre d’altres. La regidora d’Acció Social, Maria Tripiana, agraeix la col•laboració del Consell de la Gent Gran en l’organització d’aquesta setmana de propostes i també “de totes les entitats que de manera desinteressada ens ajuden a programar activitats ben diverses per a aquest col•lectiu”. 
 
La cloenda de la X Setmana de la Gent Gran, com sempre, serà la XXXIV Festa d’Homenatge a la gent gran del Solsonès. Consistirà en una missa a les 12 del migdia a l’església del Cor de Maria, un dinar de germanor a la sala polivalent i ball amb Elisabeth Majoral. El preu del tiquet serà de 5 euros i es destinarà íntegrament a costejar l’àpat. També hi ha l’opció de sumar-se a la iniciativa del Consell de la Gent Gran ‘Cadira buida’, que proposa a totes les persones que no assisteixin al dinar que vulguin col•laborar amb el Fons d’Emergència Social que adquireixin un tiquet. A banda del dinar de la Festa d’Homenatge i el teatre, les úniques activitats de pagament seran el dinar al servei Entaula’t, el menjador del Bar El Casal, que costa 5 euros i que es farà el divendres 24, i el maridatge de formatges i vins a l’Hotel Sant Roc del dimarts 21, que també té un preu de 5 euros. 
 
A part del programa d’activitats, durant la Setmana de la Gent Gran les persones majors de 60 anys podran fer ús gratuït del bus interurbà Solsona-Olius només ensenyant el DNI. 
 
Poden participar a les activitats de la Setmana de la Gent Gran les persones majors de 60 anys i els pensionistes a partir de 55 anys. Per formalitzar les inscripcions o comprar tiquets cal adreçar-se a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

 

Participació