El bisbe Novell i el conseller Puig inauguren les instal·lacions de CARTAES empresa d’inserció social de Tàrrega

per Josep Castellà, 6 de maig de 2013 a les 16:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell; el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig; el president de Càritas Parroquial, Miquel Millà; l'alcaldessa Rosa M. Perelló; el rector Josep M. Vilaseca i l'administrador de Cartaes, Rossend Lloreta, entre d'altres convidats, van inaugurar el dissabte 4 de maig a Tàrrega, les noves instal·lacions d'aquesta empresa d'inserció social adscrita a Càritas Parroquial.
 
En aquest edifici de 1.150 m2, situat al Polígon Riambau, esdesenvolupa el projecte pioner de gestióde residus proporcionant feina a persones amb risc d'exclusió social i discapacitats, tant de la ciutat com de la comarca urgellenca. 
 
Cartaes, fundada l'any 2011 gràcies a la deixa testamentària de la veïna Empar Segarra, ja ha contractat des de llavors set persones i actualment en té tres més en plantilla. A les persones contractades se'ls fa un seguiment d'inserció sociolaboral i de formació. Al mateix temps, l'empresa contribueix a la sostenibilitat mitjançant la recollida selectiva de deixalles, incidint sobretot en les no orgàniques com cartró i vidre comercial, objectes voluminosos i roba usada. Molts dels objectes s'aprofiten un cop restaurats passant a la venda, com mobles i roba. Per això, la seu de Cartaes compta amb una àmplia botiga oberta al públic. El recinte es comunica directament amb la deixalleria i la bàscula municipals, gestionant-se aquests nous i eficients equipaments segons un conveni rubricat amb l'ajuntament de Tàrrega.
Durant l'acte, el bisbe Xavier Novell, que beneí la nova nau, ressaltà que "és un gran dia perquè es consuma un treball important de dedicar d'una manera magnífica la deixa de la senyora Segarra i mostrà que quan s'és generós es poden fer coses que poden fer molt de bé a la gent, i animo tots els treballadors, col·laboradors i voluntaris de Cáritas que amb les noves instal·lacions el seu treball encara ha de manifestar més clarament la caritat de Crist”. 
 
De la seva banda, el conseller Felip Puig, ressaltà “la tasca solidària d'entitats com Cartaes que proporcionen a Catalunya un sistema de valors socials i integradors”. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló va lloar aquesta iniciativa per "conjugar viabilitat econòmica i tasca social en pro dels desfavorits".
 
En la seva intervenció, el president de Càritas Parroquial de Tàrrega, Miquel Millà, senyalà que aquest projecte "s'autofinança i que els beneficis es reinverteixen en la pròpia empresa i a favor de la societat". A més a més, Millà anuncià que Cartaes ampliarà el volum de feina incorporant una màquina per tractar el cartró recollit a tota la comarca de l'Urgell. Amb to reivindicatiu, també feu una crida perquè les administracions prioritzin l'atenció a les persones. El nombrós públic assistent visità les dependències i fou obsequiat amb un refrigeri.

 

Participació