El concurs de llengua No val a badar! premià els participants per Sant Jordi

El lliurament d’obsequis se celebrà al Consell Comarcal del Solsonès amb les entitats que han promogut el concurs, la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona i el Servei Comarcal de Català del Solsonès

per Redacció, 25 d'abril de 2013 a les 09:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Ramon Estany

El dimarts 23 d’abril a les 6 de la tarda a la sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès, s’entregaren els premis als guanyadors del concurs de llengua catalana No val a badar! El concurs ha comptat amb una quarantena de participants, la majoria dels quals de 6 a 12 anys.
No val a badar! ha estat una gimcana de llengua organitzada per la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona i el Servei Comarcal de Català del Solsonès. El joc ha pretés promoure l’ús del català en el comerç, amb la participació de tothom amb inquietud per la llengua i que ha volgut trobar errades ortogràfiques i barbarismes. No val a badar! ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal del Solsonès, l’Ajuntament de Solsona, la Diputació de Lleida i el Consorci de Comerç i Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat de Catalunya.
La campanya s’inicià el divendres 15 de març, i finalitzà el dilluns 15 d’abril. Per rebre aquest reconeixement els concursants van haver d’identificar 102 paraules incorrectes en català de vocabulari comercial de diferents sectors, escrites en els cartells No val a badar! que tenien exposats els establiments de la UBIC adherits a la campanya, i proposar-ne la solució.
No val a badar! ha estat una activitat oberta a tothom qui ha volgut posar a prova els seus coneixements de català i també adquirir pràctica en l’ús de diccionaris en paper i en línia per resoldre dubtes. Del resultat final, amb 31 butlletes premiades, se’n desprèn que s’ha fet en un entorn familiar de col·laboració entre petits i grans, o entre companys d’estudi.
Es podrà consultar la solució completa de tota la gimcana al web de la UBIC i al Servei Comarcal de Català del Solsonès.
 
Foto: Ramon Estany

 

Participació