Alumnes de l’Inst. Francesc Ribalta entre les millors puntuacions catalanes de la XVIII prova Cangur de Matemàtiques

8 alumnes es van classificar entre el 5% de les millors puntuacions del seu nivell

per Redacció, 24 d'abril de 2013 a les 10:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setmana passada es van conéixer els resultats de la prova de Matemàtiques Cangur 2013, celebrada el dia 21 de març a Catalunya. Es va organitzar, també, en una quarantena de països d’Europa, Àsia i Amèrica afectant a uns 6 milions de joves en total (com es pot veure al web http://www.math-ksf.org).  Això fa que sigui ben viu el sentiment d’una comunitat que, com diuen els estatuts del Cangur, participa en una activitat científica multitudinària. 
A Catalunya, Andorra i Catalunya Nord s’hi van presentar 17557 noies i nois de secundària i batxillerat. I si sumem la participació de les tres zones geogràfiques del Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), que actualmente té organitzaciosns paral•leles a  Catalunya/Andorra/Catalunya Nord, les Illes Balears i el País Valencià, en aquest any 2013 ha arribat a uns 25.000 alumnes.
Seguint amb la idea diferenciadora del Cangur català respecte el sistema d’organització d’altres països, l’alumnat dels diferents instituts es va agrupar en seus, repartides entre centres universitaris, centres cívics, entitats i instituts com és el cas del nostre. De tots els participants, 6105 eren de tercer d’ESO, 5471 de quart, 3777 de primer de batxillerat i 2204 de segon.
Les proves d’enguany van ser corregides per una vintena d’estudiants universitaris dels últims cursos de Matemàtiques, durant 12 hores d’intens treball intruduint les dades en un sistema informàtic específic. 
Els primers classificats de Catalunya i Andorra de cada nivell seran convocats a un acte solemne d'entrega de premis de la prova Cangur, que tindrà lloc el proper dia 16 de maig a l’auditori de l’edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya. Els premis són un diploma a tots els participants i material electrònic i informàtic per als guanyadors.
Els alumnes de l’institut Francesc Ribalta que hi van participar van obtenir uns molt destacables resultats en la classificació final. El Pau Vendrell Espluga, la Maria Villaró Cañizal, el Nil Pujol Serra, l’Èric Bach Marquès i el Roger Esteve Cases están dins del 3% de les puntuacions privilegiades que publica l’organització al seu web. A més,  un total de 8 alumnes es van classificar entre el 5 % de les millors puntuacions del seu nivell, els anteriors junt amb el David Agut Nadal, l’Emma Fraxanet Morales i el Joan Solanelles Betriu.
La classificació final en l’àmbit intern del nostre centre ha estat la següent:
 
Nivell 1  (3r d’ESO)  

1r  Pau Vendrell Espluga (lloc 141 de 6105 participants)
2a  Maria Villaró Cañizal
3r   David Agut Nadal
 
Nivell 2 (4t d’ESO)
 
1r  Nil Pujol Serra (lloc 115 de 5471 participants)
2a  Emma Fraxanet Morales
3r  Víctor Vàzquez Ariza
 
Nivell 3 (1r batxillerat) 

1r  Èric Bach Marquès (lloc 68 de 3777 participants)
2n  Lleïr Santaeulària Viladrich
3a  Rosa Guix Castellà
 
Nivell 4 (2n batxillerat) 
1r  Roger Esteve Cases (lloc 49 de 2204 participants)
2n  Joan Solanelles Betriu  (lloc 73)
3r  Quirze Abella Travesset
 
Tots aquests alumnes han estat premiats durant l’acte del certamen literari del passat dimarts 23 d’abril, que ha organitzat l’institut al Teatre comarcal de Solsona. Des de l’institut donem l’enhorabona a totes les noies i a tots els nois del nostre centre que han participat en la Cangur 2013.

 

Participació