El Consell Comarcal, l’Ajuntament de Solsona i el TRAS promocionen l’oferta turística del Solsonès al SITC de Barcelona

El divendres 19 d’abril, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, presidí la inauguració del Saló Internacional de Turisme de Catalunya (SITC)

per Redacció, 23 d'abril de 2013 a les 14:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Consell Comarcal del Solsonès, a través del Patronat de Turisme, ha promocionat aquests dies l’oferta turística en el marc del saló SITC, que s’inaugurà aquest divendres a Barcelona. El president del Consell Comarcal del Solsonès va visitar-lo el primer dia i en destacar la importància del Saló com a punt de captació de mercat de proximitat i que el 65% de les pernoctacions que es registren en establiments de les comarques de Lleida són de turistes procedents de Catalunya.
El Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona van participar al SITC 2013 sota la marca turística “Pirineus de Lleida” dins l’estand de l’Agència Catalana de Turisme que aglutina les diferents marques turístiques de Catalunya. Van compartir taulell amb les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, el Solsonès i l’Alt Urgell.
Durant el transcurs dels tres dies en que s’ha celebrat el 22è Saló Internacional de Turisme de Catalunya, s'ha pogut veure l'oferta turística de 14 comunitats autònomes i 50 països d'arreu del món. En el certamen s’ha posat de relleu que el turisme de proximitat i el personalitzat cada cop atrau més. Les rutes pel país amb allotjaments rurals, les rutes gastronòmiques, el senderisme i les visites temàtiques, s’estan posant de moda gràcies, en part, al fet que són opcions més econòmiques que els viatges a l’estranger. Relacionat amb la proximitat creix també l’interès pel turisme esportiu, sobretot el que practica gent que participa en curses de muntanya.
Durant el primer trimestre de l'any, el nombre de turistes estrangers que han arribat a Catalunya ha augmentat entre un 5 i un 6% respecte als primers tres mesos de l'any anterior i els ingressos han crescut entre un 13 i un 15%. Aquestes bones dades del primer trimestre d'aquest any fan preveure una bona temporada turística d’estiu.
L’Associació de Turisme Rural del Solsonès (TRAS) també va ser present al SITC dins l’Estand de TURALCAT (confederació de turisme rural de Catalunya) promocionant les cases de turisme rural del Solsonès. En l’estand també hi van ser presents una representació dels gegantons del Carnaval de Solsona que van atraure al públic familiar i sobretot als nens.
 

 

Participació