El Consell Comarcal del Solsonès substituirà el sistema de lluminàries del Palau Llobera per tecnologia LED

L’aplicació d’aquesta tecnologia permetrà obtenir importants estalvis energètics i econòmics

per Redacció, 9 d'abril de 2013 a les 13:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Consell Comarcal del Solsonès de nit Foto: Ramon Estany

En la passada Comissió de Govern del Consell Comarcal del Solsonès, celebrada el 4 d’abril de 2013, s’aprovà l’adjudicació definitiva del contracte per a la substitució del sistema de lluminàries de l’edifici del Palau Llobera, mitjançant subministrament i muntatge de dispositius amb tecnologia LED.
La conjuntura econòmica actual sumada a la sensibilitat del Consell Comarcal del Solsonès, en aplicar polítiques d’estalvi energètic per a millorar la sostenibilitat del territori i disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle (CO2 principalment), han derivat en la necessitat de substituir la lluminària actual, instal·lada a l’edifici del Palau Llobera, per una de més eficient basada en tecnologia LED, un cop s’ha constatat la seva viabilitat tècnica, econòmica i ambiental.
Són múltples els beneficis de la tecnologia LED: La Llum LED pot tenir una durada de fins a 100.000 hores, no emet ultraviolats, ni tampoc infrarojos i a més no escalfen la superfície a la que il·luminen. Tenen un alta eficiència, una bombeta empra només un 10% de cada vat per il·luminar, mentre que la resta és calor però els LEDS són totalment el contrari: un 90% d’il·luminació i un10% de calor.
Amb la tecnolofia LED no hi ha pèrdues per la reflexió, d’aquesta forma es pot dirigir la llum a la zona que es vulgui il·luminar amb una eficiència del 90%. Té un baix manteniment, ja que al no tenir filaments fa que no es fonin com les tradicionals bombetes. Solen ser dispositius d’estat sòlid molt més resistents als cops.
Aquest conjunt d’avantatges de la tecnologia LED juntament amb el fet que es podran obtenir importants estalvis energètics i econòmics (fins a un 56%, segons els estudis realitzats) derivats de la seva aplicació en el sistema d’il·luminació de l’edifici del Palau Llobera, justifiquen la necessitat de la seva aplicació.
El finançament del contracte està previst aconseguir-lo amb els estalvis que es generin en la factura de la llum, durant la vida útil d’aquest, establerta en 6 anys.

 

Participació