Solsona manté viva la tradició de les Caramelles

per Ramon Estany , 1 d'abril de 2013 a les 17:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Ramon Estany

Els solsonins i solsonines celebren el Diumenge de Pasqua amb les seves millors gales sortint als carrers i places per interpretar les tradicionals caramelles. Acompanyats pels Trabucaires , l' Orfeó Nova Solsona i els infants de l' Esplai Riallera es mantenen fidels a la tradició. Els primers van interpretar la sardana caramellaire CARAMELLES, de Mn. Antoni Muntada. Els segons, L'AUCA DE LES CARAMELLES, de Gregori Martínez. Els acompanyaren els balls de l'Esbart dansaire També canta l'ocellada i la música de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona .
El seguici festiu recorre places i carrers de Solsona, amb especial atenció a l'Hospital i la Residència. No hi falta l'actuació a la Plaça de Palau Episcopal, en presència del bisbe de Solsona Xavier Novell i l'emèrit, Jaume Trasserra, i també a davant l'ajuntament, on des del balcó consistorial, van ser obsequiats amb dolços caramels. Les darreres actuacions van ser ja al migdia, a la Plaça de Sant Joan, Plaça del Consell Comarcal i Plaça Major. 


 

Foto: Ramon Estany

 

Participació