Quatre anys de presó per estafar a un paraplègic de Solsona

per Redacció , 29 de març de 2013 a les 09:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys de presó per estafa a un home que va estar traient diners a un paraplègic durant dos anys dient-li que ho invertia en una casa adaptada a Solsona que mai va ser edificada. Els magistrats condemnen també l'estafador a abonar una multa de sis euros diaris durant un any i a una indemnització de 91.000 euros a la víctima, a qui va convèncer durant dos anys de l'existència de l'habitatge sense presentar cap documentació que ho acredités.
La sentència, considera provat tres lliuraments de diners entre 2008 i 2009, i assenyala que l'estafador regentaba un restaurant en Navés que amb anterioritat havia dut la víctima, un home que va quedar paraplègic el 2001 després d'un accident de cotxe. Aprofitant que la víctima havia adquirit un solar a Solsona per a construir una casa, l'estafador se li va acostar per a demanar-li consell sobre com podia guanyar clients per al restaurant i li va dir que volia dedicar-se a la construcció. L'acusat va engalipar al perjudicat aconseguint rebre una important quantitat de diners, després de fer-li creure, que tot el que va rebre, evidentment sense documentació, ni justificació, ho anava a destinar a la construcció de l'habitatge malgrat saber des del principi que no podria arribar a fer-lo.


La sentència, que no és ferma i pot ser recorreguda, destaca que entre els dos homes es va iniciar una relació fins a tal punt que l'acusat era qui li acompanyava a les seves sessions de rehabilitació a Manresa o coincidien junts per a anar a sopar o li acompanyava a treure diners en efectiu.

 

Participació