El bisbe de Solsona destitueix l'arxipreste de la Segarra

Per la publicació al Full Interparroquial “Fent camí”, d'escrits propis i d’altres autors manifestant opinions contràries a la doctrina de l’Església i, sobretot, criticant obertament la jerarquia i el seu servei ministerial

per Redacció, 22 de març de 2013 a les 18:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mons. Xavier Novell Foto: (Arxiu)

En una carta oberta a tots els preveres de la diòcesi de Solsona, el bisbe Xavier Novell ha comunicat que " ha demanat la dimissió" de Mn.  Eduard Ribera, de 77 anys, com a arxipreste de la Segarra i que "ell, lleialment, ha acceptat de  deixar el càrrec."
El bisbe de Solsona justifica la decisió que ha "mirat d’evitar, però  que finalment, fidel a l’encàrrec de bisbe de la diòcesi, he hagut de prendre."
En la carta explica que des del mes d’octubre, Mn. Eduard Ribera i els altres responsables del Full  Interparroquial “Fent camí”, publicaven escrits propis i d’altres autors a voltes  manifestant opinions contràries a la doctrina de l’Església i, sobretot, criticant  obertament la jerarquia i el seu servei ministerial. Tot i que des d’aleshores, havia corregit Mn. Eduard en tres ocasions, dues d’elles  mitjançant entrevista personal, demanant-li que deixés de publicar textos  d’aquests tipus i notificant-li en la darrera que, tenint present que la condició per  nomenar-lo arxipreste fou evitar precisament aquest tipus de publicacions, si no s’esmenava li hauria de demanar la dimissió.
La gota que ha vessat el got ha estat el darrer  cap de setmana, quan el Full “Fent Camí” ha publicat novament  un article en la mateixa línia, aprofitant un comentari al recent homenatge a Mn.  Huguet.
Després d’escoltar l’opinió dels membres del Consell de Govern, Novell l'h
i ha demanat personalment la dimissió d’arxipreste, reconeixent-li que "m’entristia fer-ho perquè reconec el bon treball realitzat com a arxipreste i la magnífica visita pastoral que vàrem fer l’any passat."
Per substituir Mn Eduard Ribera, el bisbe de Solsona ha decidit nomenar arxipreste a Mn. Xavier Romero, rector de Cervera.

 

Participació