Solsona inicia una nova campanya de regulació de la població de coloms

L’any passat se’n van capturar 1.123 exemplars

per Redacció , 20 de març de 2013 a les 16:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Aj Solsona

La regidoria de Medi Ambient de Solsona té previst realitzar una nova campanya de control de la superpoblació de coloms. La intervenció començarà el proper mes d’abril i s’allargarà fins a finals de novembre.
 
Amb aquesta nova campanya, “no es pretén altra cosa que donar continuïtat als treballs iniciats l’any passat i que van permetre la captura de 1.123 coloms” , segons ha afirmat la regidora de Medi Ambient del consistori solsoní, Judit Cardona. “Cal continuar actuant per controlar-ne la població, en el benentès que, d’altra manera, per la facilitat reproductora d’aquesta espècie, aviat es recuperaria la població inicial” , ha afegit.
 
La previsió que s’ha fet per enguany és la captura de 700 coloms. Per assolir aquest objectiu, es disposarà de set gàbies, cinc de les quals ja tenen la ubicació escollida. Així, cinc terrats situats al carrer del Castell, el passatge Guitart, la carretera de Torà, el carrer dels Escolapis i el sector de l’avinguda del Pont i Camp del Molí albergaran aquestes cinc gàbies inicials.
 
Per a les dues gàbies restants, des de la regidoria de Medi Ambient i l’empresa que realitzarà la regulació, s’estan estudiant els llocs idonis per a la seva instal•lació. En aquest sentit, Cardona ha demanat la col•laboració de la ciutadania, tant perquè comuniquin aquells punts de la ciutat en què hagin observat una elevada concentració d’aquestes aus, com perquè facilitin la instal•lació de les gàbies als seus terrats.
 
En paraules de la regidora, “des de l’Ajuntament agrairem als ciutadans que ens permetin l’accés als immobles de la seva titularitat susceptibles d’acollir temporalment les gàbies, alhora que volem recordar la prohibició d’alimentar aquestes aus i el prec que tapin les obertures exteriors d’aquells immobles en què els coloms puguin entrar i fer niu”.
 
Aquells veïns que resideixin en un lloc de concentració d’aquests ocells i tinguin un espai per col•locar una gàbia, es poden posar en contacte amb la regidoria trucant al telèfon 973 48 00 50 (ext. 113), o bé enviant un correu electrònic a a.ambientals@ajsolsona.cat

 

Participació