La revista cultural del Solsonès Oppidum presenta el seu desè número

Divendres 22 de març

per Redacció, 19 de març de 2013 a les 11:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dia 22 de març, a les vuit del vespre es presentarà a la sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès un nou número de la Revista cultural del Solsonès. Oppidum. Es tracta del desè número de la publicació i als assistents se’ls obsequiarà amb un punt de llibre commemoratiu. La publicació va iniciar-se l’any 2001 i s’apropa a la xifra del centenar de treballs d’investigació sobre diferents àmbits de la comarca: història, art, antropologia, etc. Aquesta, s’impulsa, de forma conjunta entre el Centre d’Estudis Lacetans i l’Arxiu Comarcal del Solsonès i compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès. 
Els articles que conformen la revista tracten els següents temes: les excavacions al poblat ibèric del Castellvell, el paper del Consolat de la Seu d’Urgell en la creació del bistat de Solsona (1590-1623), les obres de l’argenter Francesc Martorell i de l’escultor Josep Sunyer per la catedral de Solsona (1738/1742),  Solsona i el temple de la Sagrada Família de Barcelona, l’entitat solsonina “La Taula Rodona”, les fosses comunes de la guerra civil al Solsonès i la Fira de Sant Josep de Solsona.
És tradicional que la presentació de la revista vagi acompanyada d’un acte cultural. Enguany, es projectarà un documental sobre el temple de la Sagrada Família atès que un dels articles tracta de les vinculacions entre la basílica i Solsona. 

 

Participació