Manresa innova amb un curs de llengua de signes on line

És la primera vegada que a Catalunya i a Espanya es fa un curs de llenguatge de signes a través d'Internet

per Nació Solsona, 14 de març de 2013 a les 09:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Representants del Casal del Sord i Fundació Althaia. Foto: Althaia

Aquet dimecres al matí ha tingut lloc l'acte de signatura del conveni de col·laboració entre el Casal Social del Sord de Manresa i Comarques i la Fundació Althaia de Manresa. L'acord permetrà organitzar un curs de llengua de signes catalana que, per primera vegada a l'estat espanyol, es farà de manera online. Tot i ser una formació dirigida especialment als professionals de la salut, està oberta a totes aquelles persones que hi puguin estar interessades. L'objectiu és fer arribar el llenguatge dels sord al màxim de persones possible per ajudar a  trencar barreres i, alhora, ajudar a fer prendre consciència de les dificultats de comunicació amb les que es troben les persones sordes. 
 
El curs que ara s'ofereix és bàsic. Però l'objectiu de les dues entitats organitzadores és continuar aquest treball per oferir noves propostes de formació, ja siguin de manera presencial o online. A més, el conveni signat preveu una col·laboració més enllà de l'organització dels cursos, com poden ser la celebració de xerrades, seminaris o conferències.
 
La plataforma de formació
Els continguts del curs han estat elaborats per la Casa del Sord de Manresa i Comarques. S'estructuren en dos blocs. El primer està dedicat a les paraules bàsiques d'aquesta llengua mentre que el segon se centrarà en el coneixement de la seva estructura gramatical.
 
L'audiovisual juga un paper fonamental per facilitar l'aprenentatge dels alumnes. De fet, tots els continguts es poden visualitzar en  els clips de vídeo a través dels quals els docents van ensenyat les característiques de la llengua de signes catalana. Durant el curs, els alumnes també hauran d'enregistrar-se en vídeo per tal que es puguin avaluar els coneixements assolits. Tot aquest procés estarà tutoritzat per un docent acreditat pel Departament d'Ensenyament.
 
El curs se sustenta en una plataforma informàtica de la Fundació Althaia desenvolupada especialment per a la formació online i que habitualment s'utilitza per a la formació continuada dels professionals. Els continguts del curs que ara s'ofereix s'han adaptat a aquesta plataforma en un treball de preparació continuat al llarg del darrer any.
 
Informació i inscripcions
La informació detallada sobre els continguts del curs i la inscripció es poden consultar a la pàgina web de la Fundació Althaia: www.althaia.cat .
 
El període d'inscripcions s'obre aquest divendres, 15 de març, i finalitzarà el divendres 29 de març. L'inici del curs serà el dimarts, 2 d'abril, i finalitzarà el dia 22 de juny.

 

Participació