30 anys de la Llei d’Alta Muntanya i de la constitució dels consells comarcals de muntanya

per Redacció, 11 de març de 2013 a les 17:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb els 9 consells comarcals de les comarques de muntanya: Alta Ribagorça, Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya, Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès i Ripollès organitzaren l’acte de commemoració conjunt pel compliment dels 30 anys de la llei d’Alta muntanya i de la constitució dels consells comarcals de muntanya, els embrions dels actuals consells comarcals, la majoria dels quals, també compleixen 25 anys de la seva constitució precisament el mateix dia.  L’acte va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. 
El president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, que assistí el dissabte a la Seu d’Urgell a l’acte de commemoració els 30 anys de la Llei d’Alta Muntanya i de la constitució dels consells comarcals de muntanya, va destacar la importància que té per a totes les Terres de Lleida la potenciació del Pirineu. “Ens calen infraestructures i el desenvolupament econòmic del Pirineu per garantir la qualitat de vida i l’arrelament dels nostres habitants” , va afirmar Solà. En aquest sentit va afegir “ actes com els d’avui remarquen la importància dels Consells Comarcals, ens imprescindibles en comarques petites per a la vertebració del territori”.
L’acte fou presentat per l'alcalde de la Seu d’Urgell, i el secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, va fer una exposició sobre les tres dècades de la Llei. A continuació es projectà un audiovisual dels 30 anys de prestació de serveis des del territori i finalment es llegí un manifest de suport als consells comarcals de les comarques de muntanya a càrrec dels presidents comarcals.

 

Participació