Esquerra Republicana decidirà el canvi del seu logotip mitjançant una consulta electrònica

per Redacció , 7 de març de 2013 a les 21:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El darrer Congrés Nacional va acordar iniciar un procés participatiu per a canviar el logotip i incorporar-hi els tres eixos ideològics del partit: país, esquerra i republicanisme.
 
Per a donar compliment a aquest acord s'ha realitzat un concurs públic i obert als professionals del disseny gràfic per a l'elaboració de les noves propostes de logotip, en que es van rebre fins a 87 propostes originals.
D'aquestes, un jurat de professionals de la comunicació i el màrqueting polític en va escollir 5, d'entre les quals l'Executiva Nacional en va triar les dues finalistes el passat setembre de 2012.
 
Amb la convocatòria anticipada d'eleccions al Parlament de Catalunya es va aturar el procés per no haver de concórrer a les eleccions amb una marca poc consolidada i ara es eempren de nou.
 
Un procés electrònic, democràtic i obert
Per fer el procés més democràtic, es proposa fer una doble votació, primer per a decidir si es vol canviar o no l'actual logotip i en segon lloc quins dels dos nous logotips finalistes es prefereix.
 
Tot el procés de participació és farà mitjançant la web nacional esquerra.cat i s'habilitaran espais per a la votació electrònica d'aquelles persones que no tinguin accés a les TIC a través de l'estructura territorial del Partit.
 
En aquest procés estan convidats a participar totes les persones que estiguin inscrites com a amigues, simpatitzants o militants d'Esquerra Republicana. Ser Amic/ga del partit, només implica haver signat una butlleta que permeti emmagatzemar les dades per rebre informació.
 
Calendari
7 de març: inici de l'exposició pública dels nous logotips i de les presentacions que els acompanyen.
14 de març al 21 de març: votació electrònica a la web esquerra.cat amb una doble pregunta:
Vols que canviem el logotip d'Esquerra Republicana de Catalunya?
Quina de les dues opcions de nou logotip t'agrada més? 
22 de març: Anunci i publicació del resultat
 
Les propostes
Tal i com establien les bases del concurs, totes dues propostes es centren en l'ideograma, el triangle que identifica la marca Esquerra Republicana, i tenen formulacions per a les seves expressions territorials: “Esquerra Republicana” per al conjunt dels Països Catalans, ERC per a Catalunya, ERPV per al País Valencià i Esquerra Republicana – Mallorca, Esquerra Republicana – Menorca, Esquerra Republicana – Eivissa, per a cadascuna de les Illes Balears.
 
Han estat elaborades pels professionals del disseny Jaume Badosa (opció 1) i l'equip Nou Barons, integrat per Carles Grau i Pau Casals (opció 2) als quals Esquerra Republicana vol agraïr la bona feina feta.
 
Trobareu les propostes aquí: www.esquerra.cat/noulogo

 

Participació