Onze alumnes de secundària participen al projecte Escola-Empresa

La regidoria d’Educació de Solsona agraeix la col•laboració privada en el Projecte

per Redacció, 11 de febrer de 2013 a les 14:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria d’Educació de Solsona agraeix la predisposició del sector privat a col•laborar en el Projecte Escola-Empresa, una iniciativa impulsada a la ciutat des de fa cinc cursos per facilitar a l’alumnat de quart d’ESO un primer tast del món laboral. En aquests moments hi ha onze alumnes dels dos centres de secundària solsonins que hi participen, seguint un programa mixt que combina les classes teòriques amb pràctiques a diferents empreses, i des del curs 2008-2009 s’hi han acollit una seixantena de joves. 
 
“Tallers mecànics, restaurants, comerços, escoles que necessiten monitors i altres serveis confien en aquest projecte”, afirma satisfeta la regidora d’Educació, Encarna Tarifa. “Ara més que mai convé que l’alumnat es mantingui dins el sistema educatiu i, per això, els oferim l’oportunitat de conèixer el món laboral a través d’aquestes pràctiques”, afegeix Tarifa.
 
El Projecte Escola-Empresa el van impulsar a Solsona el 2008 l’Ajuntament, el Consell Comarcal del Solsonès, la Cambra de Comerç i els centres de secundària del municipi amb la doble finalitat de millorar l’interès dels joves per la formació acadèmica i aconseguir l’acreditació d’ESO, d’una banda, i proporcionar al sector empresarial un canal per cercar la figura de l’aprenent i mà d’obra qualificada, de l’altra.
 
Des d’aleshores, de l’Institut Francesc Ribalta s’hi han acollit cada curs entre nou i deu alumnes, mentre que a l’Escola Arrels Secundària hi van participar sis alumnes el primer any i cinc aquest, quan el centre s’hi ha tornat a sumar després de tres cursos de parèntesi durant els quals les pràctiques es van realitzar com a assignatura optativa. 
 
Cada trimestre l’alumne pot fer pràctiques en una empresa diferent. Els pares, l’escola, l’empresa que hi col•labora i l’Ajuntament signen un conveni de compromís per fer el seguiment del compliment d’horaris i les obligacions que s’assignen a l’estudiant. Així mateix, aquesta iniciativa té el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, fet que, entre d’altres, facilita la flexibilitat horària dels participants. 

 

Participació