Els Castellers de Solsona presenten el logo

Pere Cuadrench i Tripiana va guanyar-ne el concurs

per Ramon Estany , 24 d'abril de 2011 a les 18:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els Castellers de Solsona mostren el nou logotip. Foto: Ramon Estany


La Diada de Sant Jordi i el portal del Carrer Castell van ser l'escenari triat per la colla castellera de Solsona per presentar oficialment el seu escut identificatiu, fruit del concurs que van convocar, i després de rebre una vintena de propostes diferents i escollit el passat 25 de març.

"Ja podem enorgullir-nos d'haver entrat al Club dels Castells", David Rodriguez
L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va dir en el seu parlament que Solsona recordarà la diada de Sant Jordi del 2011 amb un sabor especial "per que avui celebrem la posada en llarg dels Castellers de Solsona", una entitat amb que la ciutat fa un pas endavant en la seva catalanitat.


Rodríguez va manifestar que "els castells són l'expressió popular, com poques, de la cultura catalana, i des de l'any passat declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco".

L'alcalde va subratllar que fins ara, Solsona, "tant zelosa de la seva tradició, tant explícitament catalana amb nombroses manifestacions festives i identitàries, estava una mica coixa en la dimensió festiva", com ho posava de manifest sobretot en la Diada Nacional de Catalunya l'11 de setembre, davant l'ajuntament, "aplaudint les actuacions castelleres de les colles de fora de casa nostra".

Per que des de finals de l'any passat, "ja podem enorgullir-nos d'haver entrat al Club dels Castells", doncs una colla de joves decidits va ser capaç de crear un nou grup, a través d eles xarxes socials d'internet que en pocs mesos ha crescut exponencialment, integrant solsonins i solsonines de totes les edats, fent-se un lloc en la resta de colles del país.

Rodríguez va recordar que "l'ajuntament ha cregut des del primer dia en aquesta iniciativa" i el mes passat va rubricar la col·laboració amb la colla mitjançant un conveni satisfactori per ambdues parts, posant a disposició dels castellers la Sala Polivalent per als assajos i alhora, transvasar-los l'organització de l'actuació castellera de l'11 de setembre.

Rodríguez es mostrà convençut que la Colla de Solsona afavorirà l'arrelament de l'activitat castellera de Solsona i en va preveure un futur ple d'èxits.

Finalment, l'alcalde de Solsona remarcà que "aixecar castells, amb el nom de Solsona, a partir d'avui serà una de les formes internacionalment més reconegudes d'expressar la nostra catalanitat i la defensa de la nostra identitat", i en subratllà que també és una forma d'integrar infants, joves, grans i ciutadans de totes les procedències i de qualsevol condició de la societat solsonina, esdevenint una "nova eina de cohesió de solsonins i solsonines, per que només fent pinya podem tirar endavant i construir torres cap amunt".

"Espero que els castellers s'estenguin arreu de la comarca", Albert Muntada
Per la seva part, el Vicepresident primer del Consell Comarcal, Albert Muntada, va recordar que poques entitats han arrelat tant de pressa com els castellers de Solsona, que de fet, amb pocs mesos més de cent persones ja configuren aquesta entitat.

Muntada va subratllar el fet que Solsona sigui precisament una de les ciutats on hi ha més entitats i on hi ha més moviment associatiu i es mostrà convençut que "a nivell de comarca també es pugui estendre aquest fenomen".

Muntada va avançar l'interès en signar un conveni a nivell del Consell Comarcal per que la gent de la Colla Castellera de Solsona ajudin a estendre els castells arreu de la comarca, i una de les primeres accions ha estat cedir-los un espai per d'aquí pocs dies a la Fira de Sant Isidre per que es donin a conèixer, encara més, i no només a la gent de la comarca, sinó a tots els visitants.

A continuació va parlar el president de la Colla Castellera de Solsona, Xavier Roca, que donà les gràcies a l'Ajuntament de Solsona, al Consell Comarcal del Solsonès, i "a tots els qui han fet possible ser aquí avui".

Roca va voler felicitar especialment a la gent que està treballant per la colla que fins fa pocs mesos era només una il·lusió, recordant que en ocasions "els somnis són possibles", possibles particularment "quan prenen noms de persones, i treball, molt de treball".

Roca va subratllar la projecció transversal que tenen els castells, expressada en la colla solsonina, a través de gent de molts indrets de la comarca, però també la projecció vertical, que va d'avis a nets, i "on tothom és benvingut".

Finalment, Jaume Gangolells, cap de colla dels Castellers de Solsona, va lliurar al guanyador del concurs del disseny del logotip, Pere Cuadrench i Tripiana, un diploma i una faixa, que va recollir entremig d'aplaudiments. Cuadrench dirigí unes paraules d'agraïment als castellers, desitjant-los per molts anys, per que "és un goig que Solsona vegi néixer del no res una tradició tan bonica, autèntica i transversal com els castells".

Tot seguit, els castellers de Solsona van procedir a aixecar tres pilars, convidant a la gent a donar un cop de mà per fer la pinya, entre els quals s'hi van trobar l'alcalde de Solsona i el Vicepresident Primer del Consell Comarcal. Els tres pilars, de quatre pisos, van lluir al capdamunt dues senyeres i una gran bandera amb el nou logotip dels castellers. I finalitzada aquesta petita exhibició, els castellers solsonins es van acomiadar recordant la propera cita a Solsona, la que serà el seu bateig oficial, el proper 18 de juny.

 

Participació