La Coma i la Pedra es declara territori català lliure i sobirà

Amb els 5 vots de l'equip de govern (CiU). Els regidors del PP no van assistir al Ple

per Ramon Estany, 6 de febrer de 2013 a les 17:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els regidors de La Coma i la Pedra, després del Ple Foto: Joan Riu

Aquest dimarts 5 de gener, el municipi de La Coma i la Pedra s'ha declarat moralment territori català lliure i sobirà. La moció d'aquesta declaració s'ha aprovat amb els vots favorables dels cinc regidors de CiU. La oposició, formada per dos regidors del Partit Popular, ha excusat l'assistència al Ple, de manera que no han participat en la votació.
Carme Frago, portaveu del PP a l'ajuntament de La Coma i la Pedra ha manifestat la seva oposició a aquesta moció en el sentit que "els municipis no disposen d'iniciativa legislativa per dur a terme reformes que només poden fer el govern, a través del Congrès i el Senat" . Frago ha remarcat que l'ajuntament no pot modificar la Constitució i els plens municipals no tenen la competència per declarar el municipi independent respecte de la nació espanyola. Per aquest motiu no van voler assistir al Ple, "per no cometre una acció il·legal"


Marc Escarré (CiU), alcalde de La Coma i la Pedra ha justificat el vot d'aquesta moció per què ha quedat palès que d'una manera majoritària la gent de La Coma i la Pedra aposta pel dret a decidir, i, aprovant aquesta moció "ens posem al costat del Govern d ela Generalitat i del President, per què la gent pugui votar lliurement i pacífica el futur de Catalunya". 

 

Participació