Un tornado arrasa part del municipi de Navès

per Ramon Estany , 4 de febrer de 2013 a les 11:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aspecte de les teulades aixecades pel vent a Sant Grau Foto: Arxiu particular

Amb velocitats superiors als 100 Km/hora, el vent ha provocat alguns danys en alguns indrets del Solsonès aquest passat cap de setmana. En concret a la casa de turisme de Sant Grau, a Navès, la matinada del dissabte i diumenge un cop de vent, diguem-li tornado, es va endur bona part de les teulades i coberts de la zona esportiva, aparcaments, biblioteca i zona d'exposicions, així com a l'espai del galliner i granja. Els responsables de l'establiment rural, en declaracions a NacióSolsona, han reconegut que mai havien vist una cosa semblant en els 24 anys que porten la casa rural, però afortunadament, només hi ha hagut danys materials, i ningú no ha pres mal. A més, es dóna la circumstància que durant el mes de gener i febrer no tenen clients a l'establiment per què fan vacances, i això els donarà temps a endreçar les instal·lacions i recuperar la normalitat.
Els responsables  de l'establiment agraeixen les mostres de suport que han rebut de clients i coneguts, que s'han interessat desseguida per la situació de la casa.
D'altra banda, segons ha informat l'alcalde de Navès, Josep M. Casafont, el vent ha provocat altres desperfectes arreu del municipì, en alguna teulada i pallera, així com talls de llum. Els desperfectes més seriosos es poden haver produït a Busa, on segons s'ha pogut conèixer, el vent va arrencar arbres i va malmetre algunes zones del bosc.
Detall d'un cobert de Sant Grau Foto: Arxiu particular El vent va malmetre les instal·lacions Foto: Arxiu particular

 

Participació