L'Escola Agrària del Solsonès oferirà enguany 7 cursos i quatre jornades tècniques

Dins l'oferta de formació permanent al món rural

per Ramon Estany , 30 de gener de 2013 a les 22:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Taula de presidència de l'acte Foto: Ramon Estany

Aquest dimarts 29 de gener, l'Escola Agrària del Solsonès ha acollit la presentació oficial dels cursos de formació permanent al món rural, un acte que duu a terme des de fa 16 anys i que omple la Sala d'Actes d'alumnat tant per coneixer l'oferta formativa com per recollir els diplomes dels cursos de l'any anterior.
Van presidir l'acte, a banda de la Sra.  Carme Solà Regada, Directora i gerent de l'escola agrària, l'alcalde d'Olius, Sr. Ramon Sala i Argerich, el  Sr. Joan Salvador Minguet Pla, Cap del servei de Formació Agrària, la Sra. Elisabet Brualla Pau, Cap de l'oficina comarcal agrària del Solsonès i el Sr. Domènec Vila Navarra, Director general  Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.


En la salutació de benvinguda, la directora de l'Escola, Carme Solà , recordà que el centre és a punt de complir els 40 anys, va ser creat el 1973, i per tant és un dels més veterans de Catalunya. Tot seguit, va lamentar la manca de notícies positives en els temps actuals a causa de la crisi. Amb tot, constatà que el sector agrari és un sector de moda, per què és imprescindible per al país, i d'aquí, la importància de tenir un sector format.

Pel que fa a l'Escola, Solà subratllà la quantitat d'alumnes als Cicles Formatius Superiors que cada any s'hi inscriuen, entre 75 i 80, senyal que volen treballar al sector i formar-se. Solà ha volgut també remarcar que en els cursos que es proposen cada any, inconscientment es pensa en la mentalitat femenina, per què les dones impulsen la innovació i la emprenedoria.
I tot això, mantenint la qualitat en la formació, tot i la devallada de pressupost, com ho demostra que l'escola disposa des de fa un any i mig de certificació de qualitat.


Josep Alet i Lluís cabó, en nom del cos d'Agents Rurals han recollit enguany la placa de reconeixement per la col·laboració amb l'escola Foto: Ramon Estany

Reconeixement als col·laboradors
Cada any, l'escola Agrària agraeix i reconeix la col·laboració d'empreses, persones i institucions, en la formació dels seus alumnes. Enguany, l'entitat que ha recollit la placa de reconeixement, ha estat el Cos d'Agents Rurals, en la persona del Cap de l'Àrea Bàsica Josep Alet, i el Lluís Cabó, que també va ser ex-alumne de l'escola.

Finalment, el Sr. Domènec Vila Navarra, Director general de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, tot felicitant a alumnes i professors, per l'esforç que fan en aquests moments difícils, els encoratjà a posar valor al sector agroalimentari, tot fomentant la transferència tecnològica i la innovació a fi d'enfortir el sector alimentari.
Vila avançà que hi ha un Pla per apropar als centres de recerca les empreses agroalimentàries així com una nova normativa que afavoreixi la venda de proximitat, apropant els productes agraris i ramaders al consumidor final, a través d'un sistema d'acreditació.Relació de l'oferta de cursos
-Bàsic d'horticultura ecològica
-Pràctic de manteniment d'instal·lacions agràries
-Apicultura ecològica

-Estratègia comunicativa per al producte cultural i turístic en zones rurals
-Conservació dels aliments
-Anglès per a l'agroturisme

-Competències ACTIC nivell 2

JORNADES
-Intercanvi d'experiències i coneixements entre dones emprenedores Berguedà i Ripollès: 12/14 de març
- Visita jornada tècnica de referència "varietats de cereal" (maig)
- Jornada d'iniciatives al món rural (maig)
- Control fitosanitari i de la malherbologia en la producció integrada de cereal (11 de desembre)
 
Al final de l'acte es lliurà a l'alumnat els diplomes corresponents per haver seguit els cursos de l'any passat Foto: Ramon Estany

 

Participació