1

Junqueras encoratja als militants d'ERC a treballar per poder exercir el dret a decidir

ERC celebrà el Congrès Regional de la Catalunya Central a Solsona

per Redacció , 28 de gener de 2013 a les 09:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Oriol Junqueras, amb membres de l'executiva comarcal d'ERC al Solsonès i alcaldes de la comarca Foto: Ramon Estany

ERC – Catalunya Central va celebrar aquest dissabte a Solsona el seu Congrés Regional. En Josep Maria Palau, alcalde de Jorba i president d’aquesta Federació, va fer una ambiciosa proposta de Pla de Treball que demana el compromís de tot l’entorn d’ERC i que té diferents objectius. Uns són de caire local i comarcal, a l’Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès, i d’altres són de conjunt per la Catalunya Central. Atès el moment històric que està vivint el nostre país, Palau va remarcar la importància de la consulta a la ciutadania que se celebrarà el 2014. En aquest sentit, va demanar a tota la militància seguir treballant des de tot arreu.
Els prop de tres-cents assistents van poder escoltar l’exposició del president Palau, que va parlar de la interacció de les diferents secretaries regionals i les pautes que s’han de prioritzar per contribuir a millorar cada ciutat i cada poble. Malgrat la pressió econòmica que Catalunya pateix per part de l’estat espanyol, amb un dèficit fiscal de 18.000 milions, s’han plantejat un seguit de propostes per a la reactivació econòmica del nostre territori i, també, per assolir les condicions que han de dur-nos a l’exercici del dret de decidir.


El president d'ERC oferí a la tarda una conferència oberta al públic Foto: Ramon Estany


El president Oriol Junqueras va cloure l’acte reconeixent la tasca que ha fet la gent d’ERC de la Catalunya Central els darrers mesos, que fa que Esquerra sigui vista com a garant del procés que s’ha endegat. Com no podia ser d’una altra manera, l’Oriol Junqueras va convidar a seguir treballant perquè “el futur, en bona part, depèn de nosaltres” – va dir. Amb un discurs clar i contundent, Junqueras va explicar que les opcions de recuperació de la crisi que pateix dramàticament el poble català, totes passen pel vist i plau del govern de l’estat espanyol i va desglossar diferents possibilitats de recuperació que no s’apliquen: “amb una quarta part del dèficit fiscal, allò que paguem els catalans en impostos i no retorna, n’hi hauria prou per no haver de fer retallades doloroses” . O “si l’estat espanyol pagués a Catalunya només la meitat del que li deu tampoc no caldria que els nostres conciutadans patissin més del que ja estan patint” – fent al•lusió als 8.000 milions de l’incompliment de la disposició addicional tercera. 
 
Després d’un dinar popular que va tenir lloc a la Sala Polivalent de Solsona, Junqueras també va parlar davant d’un auditori ple de gom a gom format per militants d’ERC i ciutadans de Solsona. Davant d’ells va denunciar, contundent i pedagògic, que “l’estat espanyol carrega el compliment de retallades en el deute públic sobre les autonomies, en especial sobre Catalunya, i alhora, no permet  un nivell d’endeutament de la Generalitat com fa l’estat”. També va recordar que “només amb una setena part de  la despesa del Ministerio de Defensa (28.000 milions anuals) n’hi hauria prou per no haver d’aplicar retallades en Salut, Ensenyament o en qüestions socials que afecten directament la qualitat de vida de les persones” . Tot plegat per il•lustrar que, si Catalunya disposés d’eines d’estat, podria reaccionar davant la crisi que ens està afectant. Junqueras va acabar el discurs dient: “és per això que ERC vol posar el futur a les mans dels catalans i catalanes, exercint el dret legítim i democràtic de decidir”. 
 
Expectació i nombrosa assistència a la conferència d'Oriol Junqueras Foto: Ramon Estany La jornada es desenvolupà a la Sala Polivalent de Solsona Foto: Ramon Estany

 

Participació