1 de 10

El Consell signa el nou conveni amb Benestar i Família per portar a terme les competències delegades en matèria de joventut per al període 2013

per Redacció, 23 de gener de 2013 a les 14:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Solsonès aprovà el passat dimecres 16 de gener en comissió de govern el nou conveni de col·laboració per al periode 2013 entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i Família, i el Consell Comarcal del Solsonès en matèria de polítiques de joventut que estableix les línies de col.laboració i cooperació mútua  amb la finalitat de garantir el funcionament del Servei Comarcal de Joventut, així com fer efectiva a favor del Consell la delegació de les facultats executives en matèria d’instal.lacions juvenils competència de la Generalitat. 
La concessió d’aquest ajuts seguirà garantint que la comarca del Solsonès disposi d’un Servei Comarcal de Joventut que, sota la direcció d’un responsable, és l’encarregat de dirigir, dissenyar, coordinar i avaluar els programes recollits al Pla Comarcal de Joventut. Aquest pla recull tots els programes adreçats als joves, i s’elabora atenent a l’especificitat del territori. Entre d’altres qüestions, permet oferir assessorament i suport tècnic als ajuntaments i promoure l’existència de plans locals de joventut. 
Delegació de competències
Els conveni signat representa una delegació de les competències de la Direcció General de Joventut al consell comarcal del Solsonès.
El Consell Comarcal vetllarà perquè tots els municipis del seu àmbit territorial es duguin a terme polítiques de joventut en el marc del Pla Nacional de Joventut de Catalunya, exercint les funcions d’assistència i cooperació als municipis. El Consell també garanteix l’existència d’un Servei Comarcal de Joventut (SCJ), que serà el responsable de dissenyar, dirigir, coordinar i avaluar el Pla Comarcal de Joventut, a partir de la detecció de les necessitats en polítiques de joventut des ajuntaments del Solsonès.
El Servei Comarcal de Joventut serà també el responsable d’efectuar i coordinar amb les altres Administracions implicades les accions de seguiment de les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys i les actuacions d’execució de la competència delegada en matèria d’instal.lacions juvenils.
Una de les competències delegades al Consell Comarcal del Solsonès en matèria d’instal·lacions juvenils és la capacitat de gestionar les comunicacions prèvies i les dades registrals, inspeccionar i sancionar d’acord el que estableix la normativa sectorial de les instal·lacions juvenils. 
Com a contribució per garantir la correcta implantació de les polítiques de joventut a nivell comarcal, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família farà una aportació de 33.000 euros.

 

Participació