El bisbe de Solsona inaugura l’Any de Sant Pere Claver, a Verdú

per Redacció , 20 de gener de 2013 a les 09:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: J. Castellà
        La vila lleidatana de Verdú visqué el diumenge 13 de gener una gran jornada festiva en ocasió de l’acte inaugural de l’“Any de Sant Pere Claver”. La cerimònia oficial d’obertura de l’any se celebrà en el marc del temple parroquial de Santa Maria de Verdú. 
        Desprès de l’entrada de la Relíquia de sant Pere Claver, s’oficià una solemne eucaristia amb l’assistència del bisbe de Solsona i presidida pel Superior Provincial dels Jesuïtes de Catalunya, P. Lluís Magriñà, junt amb el Rector de Verdú, Mn. Ramon Roca, a més d’una vintena de religiosos jesuïtes de la província catalana, i el diaca Joan Novell. En les ofrenes es presentaren les biografies, els goigs i el cartell commemoratiu d’aquests 125 anys. A la festa celebrada, amb gran presència de fidels que omplien el temple, hi assistiren també l’alcalde de la vila, Sr. Josep Riera, i membres del consistori, a més del president de l’Associació d’Amics de Sant Pere Claver, Sr. David Tous, i la junta.
        En la cloenda de la jornada, el bisbe solsoní manifestà que “és un dia de joia i emoció en l’obertura de l’Any de Sant Pere Claver” , i mostrà el seu agraïment al Rector de Verdú tot dient “es ara l’hora dels verdunins, anar tots junts fent camí amb sant Pere Claver” . La assenyalada festa acabà amb el cant dels Goigs i la veneració de la Relíquia que es guarda al seu Santuari.
        Dins dels actes de l’any es farà, entre altres coses, la inauguració de l’Alberg Sant Pere Claver, per acollir els grups de pelegrins que fan el “Camí Ignasià”. Els actes de commemoració de l’Any de Sant Pere Claver es perllongaran fins al 15 de gener de 2014. 

 

Participació