Presentació del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) al Solsonès

El Consell Comarcal del Solsonès formarà part del Consell Assessor Territorial de la Catalunya Central, un nou organisme que preveu i desenvolupa el Pla de sector

per Redacció, 17 de gener de 2013 a les 04:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat divendres, 11 de gener de 2013, a l’Ajuntament de la Molsosa, un cop finalitzada la sessió del Consell d’Alcaldes del Solsonès, la Responsable de Protecció Civil dels Serveis Territorials d’Interior a la Catalunya Central, Agnès Centellas, conjuntament amb el Responsable d’Anàlisi Geoeconòmica i Social del Departament d’Interior, Xavier Sanclimens, van presentar el Pla de sector a la comarca del Solsonès del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) a la Catalunya Central 
La presentació va començar amb un repàs del model de protecció civil de Catalunya (competències, autoritats, drets i deures dels ciutadans) i dels principals objectius del Pla NEUCAT.
A continuació, es va fer una explicació sobre els avisos de Situació Meteorològica de Perill, la metodologia de càlcul del risc, amb especial referència a una de les principals novetats del Pla NEUCAT: la introducció de la vulnerabilitat comarcal com a nou criteri, i les diferents fases d’activació del Pla.
Es va fer una breu exposició de l’organigrama operatiu del Pla NEUCAT i, de manera destacada, del nou organisme que preveu el NEUCAT i desenvolupa el Pla de sector: el Consell Assessor Territorial de la Catalunya Central. Aquest Consell Assessor es podrà activar en cas d’emergències per nevades si així ho decideix la direcció del Pla. Serà presidit pel Delegat del Govern a la Catalunya Central i tindrà funcions de coordinació i assessorament. Aplegarà, en la seva composició operativa, els diferents organismes que intervindran en l’emergència, els consells comarcals de la Catalunya Central i, en la seva composició ampliada, també els organismes i empreses responsables de la gestió de la xarxa viària i de la distribució elèctrica, entre d’altres.
El següent punt tractat va ser una breu referència a l’estructura bàsica i als continguts del Pla de sector del Pla NEUCAT a la Catalunya Central, que actualitza, concreta i desenvolupa les determinacions del Pla NEUCAT a les comarques de la Catalunya Central.
Finalment, es van repassar les funcions principals dels municipis dins el Pla NEUCAT.

 

Participació